Dosrius signa un conveni amb Creu Roja per a la realització d'activitats socials

Dimecres, 31 d'agost de 2016 a les 14:20

L'ajuntament col·laborarà amb l'organització sense ànim de lucre amb una aportació de 7.000€ per al 2016

 L'Ajuntament de Dosrius ha renovat un conveni amb la Creu Roja d'Argentona-Dosrius-Òrrius per al finançament de la realització d'activitats socials a la qual hi destinarà la quantitat de 7.000€ durant aquest any 2016. El conveni s'ha formalitzat amb la signatura, aquest matí, per part de l'alcalde de Dosrius, Marc Bosch, i el president de l'assemblea local de la Creu Roja, Josep Valentí García, i pretén atendre les demandes puntuals d'emergència social per part dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat.

Aquesta entitat sense ànim de lucre es compromet a organitzar, realitzar i coordinar els següents projectes i activitats:

·         Atenció a les demandes puntuals d'emergència social amb els recursos humans i materials dels que disposa l'entitat. (Gent gran, persones amb disminució, etc..).

·         Participar, dins els Plans d'emergència municipal, en l'articulació de mecanismes d'intervenció i localització de recursos logístics i sanitaris, com a suport als recursos municipals. Desenvolupar accions de conscienciació de la població i de reducció de la vulnerabilitat en situació de catàstrofes i emergències sanitàries.

·         Distribució dels "aliments per a la solidaritat" adreçats a les persones en situació de vulnerabilitat social a la població , d' acord amb els criteris d' assignació establerts per Benestar Social.

·         Participar en campanyes, iniciatives solidàries i projectes de cooperació per al desenvolupament que s'acordin.

·         Realitzar la campanya de reis de recollida i repartiment de joguines amb l'objectiu de no deixar cap infant sense joguina.

·         Ajuts de subministres, lloguers, etc., a famílies en dificultat econòmica i d'acord amb els criteris d'assignació establerts conjuntament (Benestar Social i Creu Roja), amb un màxim de 1.000€.

·         Distribució de Kits de suport social (Alimentació, Higiene, Bolquers, Neteja de la llar, etc.), d'acord amb els criteris d'assignació establerts conjuntament (Benestar Social i Creu Roja), amb un màxim de 1.000,00€.

·         Realització de 1 curs de DEA, impartit en 1 sessió de 6 hores, per un grup de màxim 8 treballadors de l'ajuntament.

·         Qualsevol altra activitat, programa o servei que es pugui desenvolupar de mutu acord amb l'ajuntament.

A més, la Creu Roja portarà a terme una campanya per a la captació de voluntaris i realitzar el seu enquadrament com a voluntaris de la Creu Roja, així com capacitar el voluntariat en els diferents àmbits perquè pugui desenvolupar correctament les tasques i projectes acordats.

 

 

Darrera actualització: 19.08.2017 | 20:03