Dosrius se suma al projecte artístic ‘Enyorança Catalunya avui’, de l’artista danès Michael Kirkegaard

Divendres, 8 de març de 2019 a les 10:00

L’Ajuntament ha donat una mostra de sauló de riera provinent de l’aiguabarreig de les rieres de Canyamars i el Far per a que formi part d’una exposició inèdita que recollirà terra provinent de diversos municipis de tot el país.

L’alcalde de Dosrius, Marc Bosch, juntament amb alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Els Roures que cursen l’assignatura de geologia, han dut a terme aquesta setmana la recollida d’una mostra de terra representativa del municipi amb l’objectiu de donar-la per a l’exposició ‘Enyorança Catalunya avui’ de l’artista danès resident a Catalunya Michael Kirkegaard, i produïda pel departament de Cultura de l’Ajuntament de Manresa.

Aquest original projecte artístic i expositiu, que es podrà visitar del 3 de maig al 23 de juny al Centre Cultural el Casino de Manresa, consisteix en elaborar una biblioteca-arxiu de la terra de Catalunya. Per aquest motiu, al llarg de les darreres setmanes s’han enviat unes capses amb uns pots de vidre a tots els alcaldes i alcaldesses de pobles i ciutats catalanes amb la petició que els omplin amb terra del municipi i els retornin a Manresa.

En total seran uns 947 flascons, que un cop retornats a la capital del Bages plens de sorra, que tindrà la textura i el color que caracteritza cada territori, es col·locaran en unes prestatgeries resguardats per quatre parets de fusta folrades amb una paper que imita a la pedra i que formaran una barraca que pren com a referència el requadre vermell de la pintura ‘La Masia’ de Joan Miró.

En aquest sentit, en el cas de Dosrius, s’ha optat per recollir sauló de riera provinent de l'aiguabarreig de les rieres de Canyamars i del Far; en el punt precís de confluència de les rieres del municipi, amb l’objectiu que la mostra recollida sigui representativa de tots els nuclis. El sauló s’origina de la descomposició del granit, la roca que és base geològica de les muntanyes que envolten el poble i que integren el paisatge de la vila.

La mostra recollida va acompanyada, a més, d’un targetó amb informació sobre la superfície total del municipi (40,7 km2), el gentilici dels veïns i veïnes de la vila o el nombre d’habitants (5.554 persones, segons la darrera actualització del 7 de març de 2019).

Darrera actualització: 08.03.2019 | 08:06