Dosrius se suma a la lluita contra la LGTBIfòbia

Dilluns, 17 de maig de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament commemora aquest 17 de maig el Dia Internacional Contra l’Homofòbia: gaifòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia.

El 17 de maig és el Dia Internacional Contra l’Homofòbia: gaifòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia. I què vol dir això?  Que el 17 de maig de 1990 l’Assemblea General de la Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat com a una malaltia mental.

Totes les persones naixem lliures i iguals, però malgrat tot el progrés assolit en molts països hi ha moltes persones LGTBI+ que continuen enfrontant-se a burles, insults, discriminació i alts nivells de violència tant en el sector públic com en el privat, fins i tot en l’àmbit familiar i laboral, degut a la seva orientació sexual i identitat de gènere.

Catalunya disposa de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets del col·lectiu LGTBI+, que ha permès ampliar el marc normatiu; i entre els seus objectius hi ha el d’aconseguir reduir la discriminació i fomentar valors d’igualtat, respecte i tolerància.

L'Ajuntament de Dosrius ens adherim a la lluita històrica del moviment LGTBI per a erradicar la LGTBIfòbia rebutjant fermament les conductes d'homofòbia, transfòbia, bifòbia i de fòbia a la intersexualitat, així com qualsevol situació de discriminació, d'injustícia i de violències envers les persones per la seva identitat, expressió de gènere o  per la seva orientació sexual.

 

Darrera actualització: 17.05.2021 | 12:28