Dosrius reivindica la igualtat i el feminisme

Divendres, 6 de març de 2020 a les 08:00

Durant el mes de març s’organitzaran diverses propostes lúdiques i reivindicatives relacionades amb el Dia Internacional de les Dones.

Un any més la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, es viurà d’una manera especial a Dosrius. L’Ajuntament i l’Escola Castell de Dosrius han sumat esforços per organitzar diverses activitats per reclamar la igualtat real entre dones i homes i per reivindicar els valors del feminisme.

Sílvia Garrido, alcaldessa de Dosrius i regidora d’Igualtat, explica que “esperem que tots els veïns i veïnes participin dels actes i contribueixin a transformar la nostra societat, fent-la igualitària i on les dones prenguin el protagonisme que tant de temps se’ls ha negat. El 8 de març és un dia de conscienciació i també de lluita, tot i que esperem que amb el pas dels anys ja no ho sigui més”.

Tot seguit trobareu tots els actes que s’organitzen:

  • Divendres 6 de març, a l’Escola Castell de Dosrius, xerrades-entrevistes amb dones pioneres al Maresme: les entrevistes partiran d'un treball previ sobre el paper de la dona a la societat i sobre les invitades, i posteriorment es farà un treball sobre el contingut de les xerrades.
  • Divendres 6 de març, a l’Escola Castell de Dosrius, llaçada humana: els alumnes es reuniran al pati per fer un gran llaç morat de persones, tot sostenint cartolines o amb les mans pintades, i composar una foto conjunta que transmeti el seu suport al Dia Internacional de les Dones.
  • Divendres 6 de març (18 h), a la Sala de Plens de l’Ajuntament, xerrada de seguretat ciutadana: sessió informativa a càrrec de la Policia Local i el cos de Mossos d’Esquadra amb consells de seguretat per a prevenir robatoris en domicilis.
  • Divendres 6 de març (21 h), a les Antigues Escoles de Canyamars, primer Sopar de Dones: l’activitat té un preu de 5€ per persona i per a participar-hi cal inscriure’s prèviament a les oficines municipals o trucar al telèfon 93 791 80 14.
  • Els dimecres (19.15 h), a l’Antic Ajuntament, programa de reducció de l’estrès basat en el mindfulness: taller de vuit setmanes que té com objectiu reduir l’ansietat i millorar l’atenció, la concentració, la presa de decisions o l’autoregulació emocional, entre d’altres. Per a participar-hi cal inscriure’s prèviament a les oficines municipals o trucar al telèfon 93 791 80 14.

Dosrius dona visibilitat a l’esport femení

L’Ajuntament de Dosrius, mentrestant, també s’ha adherit a la iniciativa #ThoEstasPerdent de la Generalitat de Catalunya, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació (CCMA) per visualitzar i referenciar l’esport femení a tots els mitjans de comunicació, en aquest cas als canals municipals.

Darrera actualització: 06.03.2020 | 09:37