Dosrius reivindica la fi de les violències masclistes amb un programa d’actes de sensibilització coincidint amb el 25N

Dijous, 16 de novembre de 2023 a les 00:00


Les activitats s’allargaran fins al desembre i també tindran lloc als centres educatius del municipi i a les xarxes socials.

Coincidint amb el 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’Ajuntament de Dosrius presenta un programa d’activitats que té com a objectiu posar de manifest l’existència de les violències masclistes i reivindicar la seva abolició.   

Un any més, Dosrius se suma a la celebració d’aquesta diada proposant activitats que tindran lloc durant els mesos de novembre i desembre. Les propostes es faran de la mà de l’associació de Dones de Dosrius i equipaments com l’Espai Dona, l’Escola Castell de Dosrius i de l’Institut Els Roures per tal de refermar el seu compromís i convenciment en la prevenció i erradicació de qualsevol pràctica i dinàmica de violència que atempti contra els drets i la dignitat de les dones.

25N: actes centrals del programa

Els actes centrals es faran el mateix 25 de novembre, que serà quan s’il·luminarà la façana del consistori de color lila com a mostra de respecte a les víctimes de violència masclista. El mateix dia també es farà un taller per pintar sabates vermelles com a símbol del dolor de les dones assassinades per aquesta xacra social, i finalment es llegirà el manifest oficial, es farà un minut de silenci i s’encendran espelmes en record de les víctimes.

Altres activitats durant els mesos de novembre i desembre

A partir del 25N, s’anima a la població a continuar amb les reivindicacions i les activitats de sensibilització per tal de fer visibles totes les violències masclistes. Des de l’Espai Dona es posarà a disposició una bústia per compartir situacions violentes, es farà un curs d’autodefensa femenina i es programarà l’espectacle reivindicatiu Roig quasi invisible,  que destapa temes com el maltractament.

També els centres educatius del municipi –l’Escola Castell de Dosrius i l’Institut Els Roures– acolliran tallers de contes i xerrades sobre igualtat i no-violència.

A més, l’Ajuntament recorda que es troba enmig de la redacció de diversos plans que preveuen millorar aspectes com la igualtat i la discriminació per raons de gènere, com el Pla de Coeducació, el Pla Local d’Igualtat o el nou Protocol d’assetjament sexual i per raó de gènere.

Les activitats previstes en el programa pel Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones estan finançades a càrrec de l’Ajuntament de Dosrius i amb crèdits rebuts de l’Àrea d’Igualtat i de la Diputació de Barcelona i del Ministeri d’Igualtat, la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere i del Bibliobús Montnegre de la Diputació de Barcelona.

Podeu consultar més informació sobre el programa d’activitats del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones aquí.

Darrera actualització: 16.11.2023 | 16:41