Dosrius reforça el seu paper de vila cardioprotegida

Dijous, 28 de gener de 2021 a les 08:00

El municipi disposa de vuit DEA distribuïts arreu dels tres nuclis i des de l’Ajuntament s’han promogut formacions de Suport Vital Bàsic adreçades a col·lectius diversos.

Dosrius referma la seva condició de vila cardioprotegida. L’Ajuntament ha adquirit al llarg dels darrers temps diversos desfibril·ladors externs automàtics (DEA) amb l’objectiu que qualsevol vilatà en pugui fer ús ràpidament en cas d’emergència davant d’una aturada cardíaca. Aquests equips -un total de vuit- estan habilitats a Dosrius, Can Massuet del Far i Canyamars en les següents ubicacions:

  • Dosrius (quatre DEA): a la pista exterior del Poliesportiu de Dosrius, la piscina municipal, a l’exterior de l’Ajuntament, i EBM La Caseta del Bosc de Can Martorell.
  • Can Massuet del Far (un DEA): a l’exterior del Centre Esportiu de Can Massuet del Far.
  • Canyamars (dos DEA): a l’exterior del Poliesportiu de Canyamars i al carrer Major número 6.
  • Ubicació itinerant: DEA habilitat al cotxe de la Policia Local.

Tots els dispositius DEA són equips lleugers i senzills d’utilitzar, de forma que la majoria de persones poden realitzar les maniobres de reanimació necessàries davant d’un cas d’aturada cardíaca sense necessitat de formació prèvia. L’aparell avalua les constants vitals i mai fa una descàrrega si no és necessària. Toñi Pérez, regidora de Sanitat, assegura que “aquests aparells poden ser crucials per salvar vides perquè en cas d'una aturada cardíaca els primers minuts són cabdals perquè el cor torni a funcionar”.

En aquest sentit, a part de l’habilitació d’aquests DEA arreu del municipi, l’Ajuntament també està duent a terme diferents cursos de formació base de Suport Vital Bàsic i ús del DEA adreçats a membres de la Policia Local, la Brigada d’Obres i Serveis, personal docent dels centres educatius, treballadors municipals del consistori, i representants d’entitats esportives. Aquests tallers tenen com a objectiu capacitar els participants perquè obtinguin els coneixements i les habilitats necessàries per a poder aplicar els protocols de Suport Vital Bàsic i fer un ús adequat dels desfibril·ladors externs automàtics.

 

Darrera actualització: 28.01.2021 | 17:39