Dosrius entra en preemergència per sequera

Dilluns, 27 de novembre de 2023 a les 00:00


Les noves restriccions suposen reduir a 210 els litres d'aigua que es poden gastar per habitant i dia. Des de l’Ajuntament es fa una crida a l’estalvi d’aigua.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha decretat l’estat de preemergència per sequera a 202 municipis de la conca Ter-Llobregat, entre els quals es troba Dosrius. Aquesta nova fase és la prèvia a la fase d’emergència, la qual podria arribar per Nadal si no plou de forma abundant en les properes setmanes.

Què suposa la fase de preemergència?

La principal mesura és la limitació de 210 litres de consum d'aigua per habitant i dia, 20 litres menys del que es permetien gastar diàriament durant la fase d'excepcionalitat. Això significa que a partir d'ara els municipis que sobrepassin aquesta quantitat podran ser sancionats per la Generalitat.

Entre aquests 210 litres per habitant i dia de la fase de preemergència no comptabilitzen només els consums de cada habitant a casa seva, sinó que també tenen en compte l'aigua que aquesta mateixa persona consumeix a la feina o al gimnàs, per exemple, i també les activitats econòmiques i comercials del municipi.

Menys aigua per regar els camps esportius de gespa

L'altre gran canvi destacat que entra en vigor amb l'activació de la fase de preemergència afecta el reg de gespa. Fins ara, les superfícies destinades a la pràctica federada de l'esport, com un camp de futbol o un de rugbi, podien consumir 450 m³/hectàrea/mes. A partir d'ara, la dotació màxima es redueix a 200 m³ per hectàrea i mes, menys de la meitat.

Es mantenen la resta de normes ja vigents 

Entre les restriccions ja vigents que es mantenen hi ha el reg de supervivència d’arbres, de 20h a 8h, la prohibició de netejar vehicles fora dels establiments destinats a aquesta activitat, la prohibició pels ajuntaments d'omplir d'aigua fonts ornamentals i de netejar els carrers amb aigua potable i la prohibició d'omplir piscines privades. Es permet, però, reomplir les piscines d'ús públic en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.

Consulteu totes les mesures detallades aquí

Darrera actualització: 27.11.2023 | 13:27