Dosrius diu NO! a la violència masclista

Dimarts, 19 de novembre de 2019 a les 09:00

En el marc de l’onzena edició de la campanya contra la violència masclista al municipi, l’Ajuntament impulsa els mesos de novembre i desembre diferents propostes lúdiques i reivindicatives per treballar conjuntament en la defensa dels drets de les dones.

L’Ajuntament de Dosrius se sumarà aquest 25 de novembre a la commemoració arreu de Catalunya del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones.

I ho farà, tal i com afirma l’alcaldessa Sílvia Garrido, “per a seguir fent pública la nostra objecció frontal a qualsevol expressió de violència vers les dones, la nostra voluntat de donar visibilitat a aquestes problemàtiques i transformar aquesta realitat, i el nostre ple compromís i convenciment en treballar des de les institucions per a prevenir i erradicar qualsevol pràctica i dinàmica de violència que atempti contra els drets i la dignitat de les persones”.

Ampli programa d’activitats dirigides a tota la població

Durant els mesos de novembre i desembre el consistori ha programat als centres educatius i arreu del municipi diferents propostes lúdiques i reivindicatives de caràcter gratuït i obertes a tota la població:

  • Del 18 al 30 de novembre: el balcó principal de l’Ajuntament lluirà un llaç de color lila i la façana quedarà il·luminada amb la mateixa tonalitat per a mostrar el rebuig del consistori a qualsevol manifestació de violència envers les dones.
  • Divendres 22 de novembre: al Poliesportiu de Dosrius, a partir de les 15 h, sessió de teatre “Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?”, dirigida als alumnes de primària.
  • Dilluns 25 de novembre: el Casal Laietana de Dosrius, el Casal de Can Massuet i el Casal del Far-Covasa duran a terme un minut de silenci i l’encesa d’una espelma a partir de les 17 h.
  • Del 25 al 30 de novembre: concurs de punts de llibre amb l’eslògan “Contra la violència masclista, trenca el silenci!, dirigit als alumnes de 1r i 2n d’ESO; i taller de sensibilització “Carta a un maltractador”, dirigit als alumnes de 3r i 4t d’ESO.
  • Al llarg del mes de novembre: creació d’un grafiti a l’Espai Jove contra la violència masclista.
  • 27 de novembre: al Casal Laietana de Dosrius, a les 18 h, taula rodona “I ara, què?” moderada per l’advocada Queta Mateu, la treballadora social Caterina Prat i el tècnic d’Igualtat Andreu Bermúdez, on s’abordaran les conseqüències de la violència masclista des d’un punt de vista social i judicial. 
  • 12, 18 i 19 de desembre: a l’Espai Dona de Dosrius, a les 18 h, nova edició de l’espai “El cafè de les 6”, on s’abordaran diferents temes des del prisma de les dones i es durà a terme el taller pràctic “Eines d’empoderament per a la gestió emocional dels conflictes”, a càrrec de la Fundació Hospital.

Totes les activitats són de caràcter gratuït i les places són limitades. Les inscripcions per a la taula rodona “I ara, què?”  i per al taller “Eines d’empoderament per a la gestió emocional dels conflictes” es podran formalitzar a partir del 20 de novembre enviant un correu electrònic a l’adreça serveissocials@dosrius.cat o trucant al telèfon 93 791 80 14 (Ext. 4).

Suma’t a la campanya contra la violència masclista

Conscient de la importància de potenciar i fer arribar arreu del municipi el missatge d’aquesta jornada, el consistori convida els veïns i veïnes, el teixit associatiu i els comerços locals a implicar-se activament en la iniciativa i a fer visible un clam enèrgic i col·lectiu cap a qualsevol mostra de violència.

Així, a les entitats se’ls proposa que realitzin activitats al llarg de les pròximes setmanes vinculades a la campanya contra la violència masclista i que facin arribar les seves propostes a l’Ajuntament per tal que se’n pugui fer difusió.

Als establiments comercials, se’ls emplaça a penjar als seus aparadors elements que facin esment al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones durant la setmana del 25 al 30 de novembre. En aquest sentit, per a aquells comerços que ho desitgin el consistori els hi podrà proporcionar el llaç oficial de la campanya per a que en puguin fer difusió.

I als veïns i veïnes se’ls convida a plasmar els seus pensaments i reflexions al mural habilitat a les dependències de l’àrea de Serveis Socials i a l’Espai Dona de l’Ajuntament a partir del 18 de novembre.

Telèfon de contacte 24 h

Finalment, es recorda a tots els veïns i veïnes que hi ha habilitat un número de telèfon gratuït que funciona les 24 hores del dia els 365 dies a l’any per poder denunciar episodis de violència masclista. El número és el 900 900 120.

Darrera actualització: 23.11.2019 | 08:23