Dosrius acull la presentació del llibre ‘Els poetes del Maresme’

Dimecres, 6 de març de 2019 a les 00:00

El volum ofereix una aproximació als principals escriptors que ha vist néixer la comarca des del XVI fins a l’any 2000; entre ells, Esteve Albert i Corp i Joan Lagunas i Renom, de Dosrius i Canyamars respectivament.

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Dosrius ha estat la seu escollida el proper divendres 15 de març per acollir la presentació pública del llibre ‘Els poetes del Maresme (del segle XVI a l’any 2000)’, escrit a tres mans per Isidre Julià i Avellaneda, Josep Lladó i Pascual i Emília Illamola Ganduxé. L’acte, obert a tota la ciutadania, tindrà lloc a partir de les 20 h. i anirà a càrrec d’Emília Illamola, Josep Lladó Jordi Solé Camardons i Joan Lagunas.

‘Els poetes del Maresme’, editat per Voliana Edicions amb la col·laboració de l’Ajuntament de Dosrius, és una recopilació global dels principals escriptors nascuts o arrelats a la comarca entre el segle XVI i l’any 2000 i que permet al lector descobrir els personatges que hi ha darrere de noms de biblioteques, d’escoles, de premis literaris, de carrers dels municipis maresmencs. Al mateix temps, l’obra també redescobreix noms de poetes que havien quedat a l’ombra i posa en valor el vigor, la riquesa i la vitalitat del món poètic maresmenc.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, convida els veïns i veïnes a participar de l’acte de presentació i a gaudir d’aquest treball. “El Maresme, en general, som una terra realment prolífica pel que fa a la poesia. Al municipi comptem amb escriptors il·lustres i de referència com Esteve Albert i Corp que ha dotat d’una personalitat pròpia tant la vila com la comarca i també amb el poeta i cantautor d’havaneres i cançons tradicionals , Joan Lagunas”, afirma el batlle dosriuenc.

Així, durant l’acte de presentació també és previst que es llegeixin poemes dels dosriuencs Esteve Albert i Corp (1914-1995) i Joan Lagunas i Renom (1939); així com dels argentonins Lina Casanovas (1918) i Josep Lladó (1933), aquests darrers molt vinculats també al municipi. I tot plegat, amb l’acompanyament musical de Pep Lladó.

Darrera actualització: 07.03.2019 | 15:13