De l’1 de setembre al 31 de desembre es redueixen les tarifes del transport públic entre Dosrius i Mataró

Dimecres, 31 d'agost de 2022 a les 00:00

A partir de l’1 de setembre el preu d’alguns abonaments i títols de transport estaran bonificats de manera que el seu cost serà inferior per l’usuari. 

L’Ajuntament de Dosrius informa que aquest dijous 1 de setembre entrarà en vigor el Reial Decret llei 11/2022, de 25 de juny, i l’Ordre Ministerial de 15 de juliol, impulsades pel govern espanyol, que contemplen l’aplicació de reducció de preu al transport urbà i interurbà dels abonaments i títols multiviatge.

Així, a partir de l’1 de setembre el preu d’alguns abonaments i títols de transport estaran bonificats de manera que el seu cost serà inferior per l’usuari. Els descomptes s’aplicaran en els títols adquirits entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de 2022 i la major part caducaran al mes de gener de 2023. Aquesta mesura no afecta als títols propis dels operadors, com és el cas de les S1, S2, S3, S4, S5 i S6. Tampoc afecta a la majoria de títols propis de serveis urbans. 

Aquesta reducció de tarifes s’ha fet en aplicació del RDL 11/2022 de 25 de juny i amb el finançament del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Generalitat de Catalunya i les administracions adherides a aquesta iniciativa.

En el cas dels títols dins l’àmbit de l’ATM de Barcelona, s’ha decidit implantar la mesura en els títols integrats més recurrents: els abonaments mensuals (T-usual) i trimestral per a joves menors de 25 anys (T-jove), així com les seves versions per a famílies monoparentals i nombroses, i el títol per a persones en situació d’atur. En el cas d’aquests títols, el descompte serà d‘un 50%. Pel que fa al títol per a usuaris/es menys habituals (la T-casual), la reducció serà del 30%. Els títols integrats que no varien de preu són: T-familiar, T-grup i T-dia.

A continuació detallem les tarifes bonificades a partir de l’1 de setembre de 2022:

Per tal de fer possible la convivència de dues tarifacions en un mateix exercici, cal modificar la caducitat dels títols de 2022. En aquest sentit, s’ha acordat que tots els títols adquirits l’any 2022 seran vàlids només fins al 15 de gener de 2023, excepte la targeta T-16 i la targeta T-verda que tenen la seva pròpia caducitat.

Els títols adquirits durant l’any 2022 i sense començar a utilitzar (siguin adquirits amb tarifes de gener o de setembre de 2022) es podran bescanviar per títols de la mateixa classe de l’any 2023 fins a la data del 31 de març de 2023. S’haurà d’abonar la diferència de preu i en cas de no haver-hi diferència entre el preu d’adquisició del títol i el nou preu o ser negativa, es podran bescanviar, sense cap transacció monetària ni compensació als centres d'atenció al client dels principals operadors de transport.

Darrera actualització: 31.08.2022 | 13:55