Arriba a Dosrius el servei porta a porta de recollida de residus

Dijous, 2 de novembre de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament signa un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per tal d’implementar la recollida porta a porta al nucli urbà, Canyamars, Can Massuet El Far i corredor. Amb aquest nou model, el consistori espera assolir unes millors dades de reciclatge i començar a caminar cap al 50% de recollida selectiva que imposa la UE de cara al 2020.

El nucli de Dosrius tindrà aviat servei porta a porta de recollida de residus mentre a la resta del municipi es canviaran tots els contenidors, complint així amb l’Ordenança de recollida de residus aprovada fa alguns mesos per l’Ajuntament. El Ple municipal de Dosrius ha aprovat recentment un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme en virtut del qual es posarà en marxa aquest nou model durant el primer trimestre de 2018.

L’acord té una vigència de quatre anys i suposa la delegació completa del servei de recollida al Consell Comarcal de les fraccions de rebuig, orgànica, envasos, cartró, vidre, voluminosos i trastos vells i restes vegetals –en diferents intervals de freqüència- al nucli urbà de Dosrius, a Canyamars, a Can Massuet El Far i al corredor a través de l’empresa Residus del Maresme Societat Limitada (RESMAR). El conveni preveu, així mateix, el repàs, neteja i manteniment de la zona d’influència dels contenidors.

Incentivar la recollida selectiva, principal prioritat de l’Ajuntament

Judith Coll, regidora de Serveis Generals, explica que l’acord té per objectiu “seguir apostant per una vila neta i respectuosa” i permetrà a l’Ajuntament “incentivar la recollida selectiva, combatre els abocaments incontrolats i assolir unes millors dades de reciclatge, que a dia d’avui es troben per sota de la mitjana de la comarca”.

Amb aquest acord, l’Ajuntament de Dosrius aposta de forma decidida per implementar al municipi un model de gestió de residus urbans que fa més fàcil i còmoda la separació correcta per part de veïns i veïnes. En paraules de la regidora Judith Coll, el nou model dota l’Ajuntament d’eines “de provada efectivitat per tal d’anar acostant-nos, poc a poc, a l’objectiu del 50% de recollida selectiva imposat per la Unió Europea de cara a 2020”.

 

Darrera actualització: 02.11.2017 | 09:38