Arrenquen els treballs per al disseny del nou marc participatiu del municipi

Divendres, 15 de desembre de 2017 a les 00:00

Aquest mes de desembre l’Ajuntament de Dosrius ha donat el tret de sortida al procés d’elaboració del Reglament de Participació Ciutadana, document que naixerà amb la vocació d’establir els canals i mecanismes de participació que el municipi necessita per donar un salt endavant quant a transparència i qualitat democràtica.

Amb l’objectiu de millorar, renovar i establir canals de participació adaptats a les noves realitats socials i cercar una millor interacció entre ciutadania i administració, l’Ajuntament de Dosrius inicia aquest mes de desembre la redacció d’un Reglament de Participació Ciutadana.

El Reglament de Participació Ciutadana de Dosrius (RPCD) regularà els canals i mecanismes que el municipi necessita per tal de vehicular eficaçment les demandes de participació i implicació en la presa de decisions dels veïns i entitats del municipi. En aquest sentit, el projecte comença aquest mes de desembre amb una primera fase en què es demana la implicació dels veïns i veïnes, entitats i col·lectius del municipi per tal de conèixer de primera mà les aspiracions, necessitats i demandes de teixit social en matèria de participació. Així, durant quinze dies (hàbils)  els ciutadans i organitzacions poden fer arribar les seves opinions, idees o suggeriments a través del correu electrònic participació@dosrius.cat.

I els dies 27 de gener i 3 de febrer (10 h., a la Sala de Plens) es convocaran dues jornades de participació adreçades a representants d’associacions i entitats i persones a títol individual per tal de treballar de forma presencial i dinamitzada els continguts del nou Reglament, un document que des de l’Ajuntament es vol confeccionar de forma consensuada i sumant totes les sensibilitats existents al municipi.

Judith Coll, regidora de Participació Ciutadana, fa una crida a la participació i assegura que estem convençuts que aquest instrument és el més útil possible per acostar la vida pública de Dosrius als nostres veïns i veïnes i per fer-los veritables protagonistes de les decisions col·lectives. Una eina que, aprofundint en els principis de democràcia i progrés social, ens ha de permetre afrontar amb èxit els reptes del present i del futur”.

Es pot consultar l’anunci aquí.

 

Darrera actualització: 10.01.2018 | 09:36