Aprovada, inicialment, la nova Ordenança municipal de recollida de residus

Divendres, 25 d'agost de 2017 a les 00:00

El text preveu la implantació de la recollida porta a porta, un sistema que permet millorar les dades de reciclatge al municipi i optimitzar el servei que es dóna als veïns i veïnes.

L’Ajuntament de Dosrius va aprovar inicialment i per unanimitat –durant el Ple municipal del mes de juny- la nova Ordenança municipal de recollida de residus. El text es troba en període d’exposició pública des de dimecres 23 d’agost per a que tots els veïns i veïnes el puguin consultar obertament. Posteriorment, en cas que s’hagin presentat al·legacions, aquestes es resoldran i es procedirà a l’aprovació definitiva.

En aquest sentit, la voluntat de l’equip de govern és que la nova ordenança comenci a implementar-se a partir del proper mes de gener del 2018, coincidint amb el nou conveni amb el Consell Comarcal del Maresme que és previst que properament se sotmeti a votació del Ple municipal de l’Ajuntament.

Les xifres de reciclatge avalen el canvi de model

En matèria de recollida selectiva, Dosrius es troba actualment per sota de la mitjana de Catalunya (>36%). Amb l’aprovació de la nova ordenança, però, es preveu que les xifres millorin ostensiblement respecte la situació actual i es pugui complir amb l’objectiu d’un 50% de recollida selectiva imposat per la Unió Europea pel 2020.

El nou text aposta per la recollida porta a porta i les àrees concentrades de contenidors

Judit Coll, primera tinent d’alcalde, explica que “l’actual sistema de contenidors s’ha vist que no resulta viable per millorar les dades de reciclatge a la vila. Un 84% de les deixalles que es recullen es fan sense seleccionar prèviament i van a parar totes al mateix lloc”.

Per tot plegat, Coll defensa que el nou model, que aposta per la retirada dels contenidors ubicats a la via pública amb la implantació de la recollida porta a porta al nucli de Dosrius a més del canvi de contenidors amb àrees concentrades amb totes les fraccions a Canyamars i Can Massuet,  permetrà “millorar la recollida selectiva i les dades de reciclatge al municipi, beneficiar la imatge dels carrers i de les àrees de recollida i combatre de forma efectiva els abocaments il·legals de residus i de restes vegetals i voluminosos a la via pública que pateixen diverses zones del municipi”.

Els veïns i veïnes participen del disseny de la nova normativa

L’Ajuntament de Dosrius, finalment, posa en valor la implicació dels veïns i veïnes en la redacció d’aquesta ordenança que inclou propostes i suggeriments fetes pels ciutadans i les entitats durant l’audiència pública duta a terme el passat mes d’abril. El text es va treballar i consensuar conjuntament amb tots els grups municipals a la comissió d’estudi prèvia a l’aprovació per part del Plenari.

Darrera actualització: 25.08.2017 | 15:45