Ajuda’ns a millorar i a vetllar pel bon funcionament del servei de pediatria

Dijous, 25 de febrer de 2021 a les 00:00

A través del correu electrònic dosrius@dosrius.cat tots els veïns i veïnes que ho desitgin poden fer arribar a l’Ajuntament les seves queixes, dubtes o suggeriments sobre el servei de pediatria al municipi.

L’Ajuntament de Dosrius ha adquirit el compromís de vetllar perquè el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Consorci Sanitari del Maresme donin compliment al que s’estableix en el nou model pediàtric que s’està implementant al municipi i al conjunt del país, i perquè es presti a tots els veïns i veïnes un servei de pediatria òptim a casa nostra.

En aquest sentit, el consistori emplaça a la població a fer arribar a través del correu electrònic dosrius@dosrius.cat qualsevol dubte, queixa, suggeriment o experiència relacionada amb el servei de pediatria per tal de conèixer de primera mà la valoració que fan les famílies del servei i poder estudiar i valorar la conveniència i eficàcia d’aquest nou model. A més, els veïns i veïnes també tenen la possibilitat d’adreçar-se al Consultori de Dosrius per a sol·licitar el llibre de reclamacions i presentar una queixa formal en cas que així ho estimin oportú.

Antecedents

El passat 3 de febrer l’Ajuntament de Dosrius va mantenir una reunió de treball amb representants del Departament de Salut i del Consorci Sanitari del Maresme per a abordar conjuntament el model de servei pediàtric al municipi; després que haguessin proliferat diferents rumors que apuntaven a una possible supressió del servei, que actualment dona cobertura a un total de 941 infants de 0 a 14 anys. En aquest sentit, el Departament de Salut i el Consorci Sanitari del Maresme van traslladar al consistori que a tot Catalunya s’està implementant un nou model sanitari de la Societat Catalana de Pediatria i que l’objectiu és mantenir actiu l’actual servei de pediatria que es presta a Dosrius.

Aquest nou model pediàtric preveu que al consultori de Dosrius s’hi atenguin únicament malalties comunes dels nadons i infants i s’hi duguin a terme les vacunacions perceptives; en canvi, per a patologies més greus, les famílies caldrà que es desplacin fins al Centre d’Atenció Primària d’Argentona per a ser atesos. Així, seran els professionals sanitaris qui, quan les famílies sol·licitin la cita i en funció dels símptomes del pacient, determinin quin ha de ser l’equipament mèdic on ha de ser tractat, el consultori de Dosrius o el CAP d’Argentona.

Darrera actualització: 26.02.2021 | 15:13