8M: Dia Internacional de les Dones

Divendres, 4 de març de 2022 a les 14:00

Del 7 al 17 de març s’organitzaran al municipi diferents propostes lúdiques i reivindicatives.

(Activitats finançades amb càrrec als crèdits rebuts del Ministeri d'Igualtat, la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere)

Dosrius tornarà a sortir al carrer aquest mes de març per reclamar la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes, i per fer visible i posar en valor el paper vital i essencial de la dona en la nostra societat. L’Ajuntament se suma un any més a la commemoració, el 8 de març, del Dia Internacional de les Dones. I amb l’objectiu de fer extensiva la celebració a tota la ciutadania organitza diferents esdeveniments lúdics i reivindicatius al municipi per a fer extensiu el missatge.

Sílvia Garrido, alcaldessa de Dosrius, convida la població a sumar-se a aquesta celebració, que defineix com a “necessària” per tal de continuar avançant cap a “una societat on la igualtat entre homes i dones sigui efectiva no només a nivell legal, sinó també en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana: entorn laboral, àmbit domèstic, institucions, etc.”.

L’activitat al voltant de la commemoració del Dia Internacional de les Dones començarà el dimarts 8 de març. Aquell dia se celebraran diferents propostes:

•    Lectura del manifest oficial del 8M i tronada per la igualtat: a les 20 h a l’Ajuntament.

•    “Cremem les desigualtats”: després de la lectura del manifest del 8M davant de l’Ajuntament es realitzarà un acte lúdic reivindicatiu en favor de la plena igualtat de la dona, a càrrec de la colla Isclots Diables Dosrius.

•    “Donem la veu”: Dosrius Ràdio emetrà al llarg de tot el dia entrevistes a diferents membres i entitats del municipi per tal de donar veu i visualitzar el paper de la dona.

El dijous 10 de març la Sala de Plens de l’Ajuntament acollirà a les 19.30 h la taula rodona “Dones i literatura”, a càrrec de dones del municipi vinculades amb el món literari. I el dijous 17 de març, taller de ràdio “La banda sonora de la teva vida”, amb un homenatge a les dues dones més grans dels casals del municipi.

Mentrestant, qui també participaran activament en la commemoració del Dia Internacional de les Dones són els centres educatius del municipi.

L’Escola Castell de Dosrius organitzarà els dies 7 i 8 de març, de 16.30 a 17.15 h, l’exposició “Cuidadors: el pes d’aquelles que sostenen la nostra societat”, oberta a tota la població. A més, també impulsarà tallers de corresponsabilitat i democratització de les cures. 

L’Institut Els Roures realitzarà diferents tallers adreçats als alumnes de tots els cursos a càrrec de l’entitat Drac Màgic: “No som mitges taronges, som fruits senceres”, “Masculinitats en revisió, nois en acció”, “A les xarxes volem ser lliures, no valentes” i “Si en toquen a una, ens toquen a totes”.

I pel que fa a l’Escola Municipal de Música, diferents alumnes faran una mostra a peu de carrer a l’Escola Castell de Dosrius, el dimarts 8 de març de 18 a 19 hores.

 

Darrera actualització: 02.11.2023 | 13:53