Participa en la primera jornada de donació de sang de l’any. Comptem amb tu!

Dimecres, 19 de gener de 2022 a les 00:00

Dijous 27 de gener es podrà donar sang a la Sala de Plens de l’Ajuntament de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

L’Ajuntament de Dosrius i el Banc de Sang i Teixits organitzen una nova jornada de donació de sang -la primera del 2022- el pròxim dijous 27 de gener. La donació tindrà lloc de 10 a 14 h i de 17 a 21 h a la Sala de Plens del consistori i comptarà amb la col·laboració directa dels alumnes de l’Institut Els Roures, que han editat un vídeo especial per a animar a tots els veïns i veïnes a donar sang.

I és que cal recordar aquest tipus d’iniciatives són importants per tal que les reserves de sang i teixits augmentin i perquè la donació de sang és necessària i indispensable pels centres hospitalaris.

Per participar en la jornada de donació cal ser major de 18 anys i pesar un mínim de 50 quilos. El Banc de Sang i Teixits, a més, informa que per donar sang no cal estar en dejú i que a Catalunya es necessiten 1.000 donacions diàries per satisfer la demanda dels hospitals. Per això, el consistori encoratja els veïns i veïnes a mostrar, un cop més, la seva solidaritat i altruisme.

Per a donar sang només cal reservar cita prèvia en aquest enllaç.

Donació segura

La donació de sang és una de les activitats imprescindibles que la població pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Darrera actualització: 19.01.2022 | 12:24