Protecció Civil activa l'alerta d'una onada de calor durant els propers dies

Divendres, 7 d'agost de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament recomana extremar les precaucions aquests dies i seguir els consells de seguretat que ofereix Protecció Civil.

Davant de l'avís de situació meteorològica de perill per onada de calor informat pel Servei Meteorològic de Catalunya, l'ASPCAT comunica que el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) continua en fase 2 d'alerta, que implica l'activació del PROCICAT per part del Departament d'Interior i dels recursos d'emergència habituals en aquesta fase (SEM, 061 CatSalut Respon, PLANUC, Creu Roja). Per tot plegat, l’Ajuntament demana molt de seny a la ciutadania i que vetlli per la seva salut i la de les persones del seu voltant.

Algunes recomanacions a seguir

Eviteu les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua. Davant d’aquest augment de les temperatures tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Eviteu també la deshidratació, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques.

Totes les recomanacions les podeu trobar en el següent enllaç.

 
 

Darrera actualització: 07.08.2020 | 10:43