80è aniversari de la fundació del FNC

Divendres, 11 de desembre de 2020 de 19.00 h a 21.00 h

L’Ajuntament de Dosrius i l’Arxiu Municipal de Dosrius, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, se sumen aquest 2020 a la commemoració del 80è aniversari de la fundació del Front Nacional de Catalunya (FNC), una organització política creada l’any 1940 a París i que manté una estreta relació amb el municipi a través de la figura d’Esteve Albert i Corp. 

Per a celebrar aquesta efemèride s’ha organitzat per divendres 11 de desembre un programa d’actes que es duran a terme per via telemàtica en el marc de les mesures de seguretat i restriccions aprovades per a evitar el contagi i la propagació de la Covid-19. 

L’esdeveniment es podrà seguir en directe a través d’una plataforma en streaming i totes les persones interessades en gaudir-ne cal que s’inscriguin prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça arxiu@dosrius.cat. Un cop formalitzada la inscripció, les persones sol·licitants rebran un correu de confirmació i les instruccions sobre el funcionament i accés telemàtica a l’acte.

L’activitat començarà a les 19 h amb dues conferències: “El Front Nacional de Catalunya (FNC) al llarg de la seva història (1940-1990)”, a càrrec de Fermí Rubiralta, historiador i doctor en Ciència Política; i “La rella i el solc. Esteve Albert i Corp”, a càrrec d’Agustí Barrera, historiador del Grup d’Historiadors Jaume Compte. I als voltants de les 19.45 h es farà la interpretació de l’himne del Front Nacional de Catalunya (FNC), a càrrec del músic Pep Lladó; i un recital de poesies d’Esteve Albert, a càrrec de Josep M. Sagristà i Pilar Travesa, amb música de Pep Lladó.

Darrera actualització: 17.11.2020 | 14:47