Entra en vigor el nou complement d'ajuda per la infància: qui ho pot demanar i com sol·licitar-ho

Dijous, 24 de març de 2022 a les 08:00

Es tracta d’un complement d’ajuda per a la infància lligada a l’Ingrés Mínim Vital i que també podran rebre famílies que no superin un determinat nivell d’ingressos. 

Aquest any 2022 ha entrat en vigor el nou complement d'ajuda per la infància, recollit a la Llei de l'Ingrés Mínim Vital, publicada al BOE del passat 21 de desembre.

És un complement mensual per cada menor de la unitat de convivència, que varia segons l'edat de l’infant a 1 de gener:

  • Menors de 3 anys: 100 euros.
  • Majors de 3 anys i menors de 6 anys: 70 euros.
  • Majors de 6 anys i menors de 18 anys: 50 euros.

La prestació d'IMV s'incrementarà un 22% en el cas que algun membre de la unitat de convivència tingui discapacitat igual o superior al 65%.

Qui té dret a aquest complement?

La unitat de convivència no ha de superar el 300% de la renda garantida i el 150% del límit de patrimoni establerts per a l'IMV. A més, no ha de superar 6 vegades la renda garantida d'un adult, o l'increment que correspongui per a la unitat de convivència.

He de sol·licitar aquest complement d'ajuda a la infància?

No cal que ho demanis si:

  • Ja reps l'IMV.
  • Si ho has sol·licitat i està en tràmit
  • Ets beneficiari de la prestació de protecció familiar i compleixes els requisits (assignació econòmica per fill o menor a càrrec sense discapacitat o amb discapacitat inferior al 33 si la teva unitat de convivència no ha canviat).

Com puc saber si tinc dret a aquest complement si no percebo l'IMV?

Podeu comprovar si teniu dret utilitzant el mateix simulador habilitat per l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) per saber si teniu dret a percebre l'IMV.

Després de respondre unes preguntes senzilles, el simulador et dirà si compleixes els requisits per sol·licitar-ho. Pots ampliar la informació sobre els requisits o com sol·licitar-ho (se sol·licita igual que l'IMV) en aquest enllaç.

Darrera actualització: 22.03.2022 | 10:04