L’Alberg Mas Silvestre és centre d’acollida temporal de menors

Dijous, 28 de desembre de 2017 a les 20:30

L’alcalde Marc Bosch i el regidor de Serveis Socials, Jordi Reñé, van visitar les instal·lacions el passat 15 de desembre per conèixer els joves acollits i el funcionament del centre.

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) -a través de l’Institut de Treball Social i Serveis Socials (INTRESS), entitat sense ànim de lucre que atén a persones en risc d’exclusió social- gestiona des del passat 18 de novembre un centre d’acolliment temporal per a menors immigrants a Canyamars.

El centre atén de forma temporal un total de 45 infants i adolescents que han arribat a Catalunya sense tenir cap referent familiar al país i que han estat derivats en aquest centre d’allotjament temporal a través de la Fiscalia de Menors, a l’espera de poder ser allotjats en algun dels centres de menors permanents que hi ha distribuïts arreu del territori.

El servei es duu a terme a l’alberg Mas Silvestre de Canyamars. Així, el passat 15 de desembre l’alcalde, Marc Bosch, i el regidor de Serveis Socials, Jordi Reñé, van dur a terme una visita institucional al centre coincidint amb l’assemblea setmanal que realitzen els joves i amb l’objectiu de conèixer de primera mà el projecte i donar la benvinguda al poble a cadascun dels menors.

En aquest sentit, el regidor Jordi Reñé va aprofitar la visita per posar en valor la tasca d’acollida i de formació que desenvolupa la DGAIA i INTRESS i per traslladar a l’entitat i als seus usuaris el “ferm desig que els joves facin aflorar les seves potencialitats i esdevinguin persones plenament integrades al país i preparades per entrar amb plenes garanties al món laboral”.

La visita institucional al centre temporal d’acollida va finalitzar amb un original encàrrec per part de l’Ajuntament, que va convidar els joves a encartar les felicitacions nadalenques que els veïns i veïnes majors de 65 anys han rebut a les seves llars al llarg d’aquests dies. Els nois i noies van acceptar la proposta de bon grat i van traslladar als representants del consistori un agraïment generalitzat pel suport rebut durant la jornada. 

 

 

Darrera actualització: 29.12.2017 | 13:01