Ens trobem a: Home > Serveis > Notícies > Detall notícia
  • disminuir tamany texte
  • augmentar tamany texte
  • versi imprimible
  • versio accesible

NOTÍCIES

COMENÇA LA PROHIBICIÓ DE FER FOC AL BOSC

Entre el 15 de març i el 15 d’octubre no es permet fer foc sense autorització, mesura que vol prevenir els incendis forestals.


Queda totalment prohibit fer foc en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta entre el 15 de març i el 15 d'octubre de 2017. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural vol amb aquesta mesura prevenir els incendis forestals. El 51% de Catalunya i el 65% del Maresme són zona forestal, uns percentatges que superen amb escreix el 36% d'Espanya, el 34% de Canadà o el 31% de Suissa.

 

Dosrius té una extensió de 40,82 km2 dels quals el 80% del territori és cobert de bosc, aquesta característica del municipi i l’afectació pels efectes de l’escarbat Tomicus i la sequera que ha provocat l’acumulació de vegetació morta als boscos ens obliga estar alerta i maximitzar les mesures de prevenció. Cal també recordar que davant d’una columna de foc es truqui al telèfon d’emergències 112.

 

Entre el 15 de març i el 15 d'octubre de 2017 queda totalment prohibit:

·         Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat

·         Llençar objectes encesos.

·         Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.

·         Llançar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.

·         La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

 

Per fer-ho el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació pot autoritzar, de manera extraordinària, realitzar determinats treballs i activitats.

 

Per més informació podeu consultar a http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Autoritzacio-per-a-la-realitzacio-dactivitats-amb-risc-dincendi

Data: 15/03/2017 :: Categories: Medi Ambient

SOBRE EL WEB

© Ajuntament de Dosrius

C/ Sant Antoni, 1 (08319) - Dosrius (Barcelona) Telf: 93.791.80.14