Ens trobem a: Home > Serveis > Agenda > Detall activitat
  • disminuir tamany texte
  • augmentar tamany texte
  • versi imprimible
  • versio accesible

AGENDA

Rebuda de la Flama del Canigó

Dosrius i Canyamars


La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Amb ella, els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d'aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d'encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d'una festa ancestral vinculada al solstici d'estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Des de fa uns anys Dosrius és una porta d’entrada de la Flama del Canigó a la nostra comarca. Des d’aquí es distribueix a pobles i ciutats del baix Maresme.

 

PROGRAMA PREVIST

 

17:30h Plaça de l’Ajuntament | Concentració amenitzada amb música, coca de Sant Joan, cava i refrescos

18:15h Coll de Can Bordoi | Arribada de la Flama al municipi, els ciclistes la baixaran fins al poble

18:30h Plaça de l’Ajuntament | Rebuda de la Flama del Canigó, benvinguda per part de l’alcalde, lectura del manifest, encesa del peveter, cant dels Segadors i sortida de la flama cap a Canyamars i als pobles del baix Maresme.

20:00h Plaça Joan Sillué de Canyamars | Rebuda de la Flama del Canigó a Canyamars.

20:30h Plaça de la Germandat | Lectura del manifest i brindis amb cava, refrescos i coca. 

 

NOTA IMPORTANT: Els horaris són aproximats i poden variar en funció de l’hora d’arribada de la Flama del Canigó a Can Bordoi

ORGANITZA: Centre Excursionista de Dosrius i Junts per Canyamars

Data inici: 23/06/2017 :: Data fi: 23/06/2017 :: Categories: Cultura

SOBRE EL WEB

© Ajuntament de Dosrius

C/ Sant Antoni, 1 (08319) - Dosrius (Barcelona) Telf: 93.791.80.14