Vine a gaudir de les festes majors d’aquest 2019!

Dimarts, 20 d'agost de 2019 a les 08:00

Canyamars (1-4 d’agost), Can Massuet del Far (8-11 d’agost) i Dosrius (29 d’agost – 1 de setembre) tornaran a omplir els carrers de color, festivitat, alegria tradició i cultura durant la Festa Major. Descarrega’t el programa d’activitats.

El mes d’agost és sinònim de festa a Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far. I és que aquest és, per antonomàsia, el mes de les festes major dels tres nuclis. Per tot plegat, enguany l’Ajuntament ha dissenyat un ampli i ambiciós programa d’activitats per a totes les edats amb l’objectiu de commemorar la Festa Major amb tots els veïns i veïnes.

Sílvia Garrido, alcaldessa de Dosrius i regidora de Cultura, convida a la ciutadania a participar activament de tots tres esdeveniments i explica que tots tres nuclis mantenen una identitat pròpia que es plasma clarament en cadascuna de les tres festes majors. La Festa Major, doncs, es una oportunitat per aprofundir en l’agermanament i la cohesió entre tot el nostre municipi i gaudir plegats de les nostres tradicions, costums i singularitats”.

Una Festa Major segura, respectuosa i inclusiva

Amb l’objectiu de prevenir els abusos i atendre a les persones que hagin patit una agressió sexista, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament instal·larà enguany a les festes majors de Canyamars (1-4 d’agost), Can Massuet del Far (8-11 d’agost) i Dosrius (29 d’agost – 1 de setembre) un Punt Lila.

El Punt Lila oferirà informació i assessorament a la ciutadania en la prevenció de situacions de violència masclista o LGTBIfòbiques, i atendrà i acompanyarà les possibles víctimes d’agressions perquè tothom pugui gaudir de la festa amb seguretat, llibertat i respecte. Serà, per tant, un espai d’informació, assessorament i, si cal, d’activació del circuit d’actuació en cas d’agressió.

Aquest servei es prestarà durant les tres nits joves de les tres festes majors i comptarà amb voluntaris que han estat formats prèviament –i que també seran presents durant tots els actes de Festa Major- per fer prevenció i sensibilitzar sobre les actituds sexistes i les violències de gènere. A més, el Punt Lila compta amb un protocol d’actuació en cas d’haver de realitzar una atenció davant d’un presumpte cas d’agressió sexual, mobilitzant els recursos necessaris per atendre la víctima. Així, el Punt Lila també incorporarà material de sensibilització i avituallament.

Pep Lladó dissenya la portada de la Festa Major

Com ja és tradició al llarg dels darrers anys el disseny de la imatge de les festivitats ha anat a càrrec d’una personalitat del municipi, que n’ha cedit els seus drets de reproducció al consistori. En aquest cas, es tracta del polifacètic artista, músic, escriptor i pintor local Pep Lladó; a qui l’Ajuntament felicita per l’originalitat de la seva creació i posa en valor el seu compromís demostrat novament amb la vila.

L’obra desprèn en els seus traços la música i sensibilitat pròpies de Pep Lladó, que a través d’aquest cartell ha volgut crear una imatge amb acrònims que de ben segur serà perceptible per als veïns i veïnes de la vila. Així, dins una visió minimalista, l’artista vol potenciar amb el seu dibuix el sentiment de pertinença a un col·lectiu i la peculiar constitució del municipi, format per un total de tres nuclis.

Darrera actualització: 20.08.2019 | 13:46