Una trentena de persones participen en les Jornades Europees del Patrimoni 2020

Dimarts, 13 d'octubre de 2020 a les 00:00

Enguany, el protagonista de les JEP ha estat el bosc-temple d’Ernest Borràs.

Aquesta tardor Dosrius s’ha sumat un any més a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni 2020, una iniciativa del Consell d’Europa que organitza aquí la Generalitat des de fa gairebé 30 anys i que promouen el coneixement dels tresors culturals i naturals que tenim a casa nostra.

I enguany ho ha fet oferint una interessant descoberta del bosc-temple d’Ernest Borràs, obra de l’escultor Ernest Borràs i de la ceramista Berta Julibert. El passat dissabte 10 d’octubre al matí, 27 persones distribuïdes en dos grups guiats per membres de l’Escola de Natura del Corredor van visitar aquest original espai del municipi que acull més de 50 obres, totes elles elaborades amb materials naturals o reaprofitats: roca volcànica, llambordes granítiques, ceràmica, acer, ferro, plom i suro en són els principals.

Els participants van contemplar des d’un ‘Sant Sopar’ amb una enigmàtica figura femenina, fins a una peculiar versió de la famosa escena de ‘Deu i l’Home’ a la capella Sixtina en homenatge a Miquel Àngel; passant pel ‘Vitriolum’ i moltes obres més. Totes elles, extraordinàriament suggerents, van aconseguir despertar la imaginació i la reflexió entre els visitants, que es van mostrar encantats de conèixer o de reinterpretar el testimoni d’Ernest Borràs i de Berta Julibert.

El Bosc de les escultures d’Ernest Borràs obre al públic

Mentrestant, l’Ajuntament de Dosrius ha signat un conveni de col·laboració amb el propietari de Can Salvi per obrir al públic general el Bosc de les escultures d’Ernest Borràs. L’acord té com a objectiu permetre a totes les persones que ho desitgin, sempre sota cita prèvia, visitar i conèixer aquest original i icònic museu a l’aire lliure.

Per a visitar el Bosc de les escultures d’Ernest Borràs cal contactar prèviament amb Joan Manel Riera, trucant al telèfon 93 795 54 05 o enviant un correu electrònic a l’adreça enc@pangea.org.

 

Darrera actualització: 14.10.2020 | 14:49