Una nova rotonda millorarà la mobilitat a la intersecció entre la carretera B-510 i la ronda Francesc Macià

Dimarts, 5 de març de 2019 a les 15:00

L’actuació preveurà també la construcció de la vorera pendent a la ronda que connectarà els carrers Mn. Cinto Verdaguer i el carrer Can Vallmajor per a vianants.

L’Ajuntament de Dosrius i la Diputació de Barcelona treballen en la redacció del projecte executiu per a la construcció d’una rotonda a la intersecció entre la carretera B-510 i la ronda Francesc Macià, que millori la seguretat viària d’un dels eixos més transitats del municipi i d’una de les principals vies d’accés als nuclis de Can Massuet del Far i Canyamars.

L’Ajuntament segueix donant compliment al Pla de Mobilitat Urbana

Amb la construcció d’aquesta nova intersecció giratòria, Ajuntament i Diputació aposten per resoldre les mancances i les problemàtiques de seguretat, mobilitat i visibilitat que presenta actualment la intersecció entre la carretera B-510 i la ronda Francesc Macià, amb un aforament d’uns 3.000 vehicles diaris.

Així, entre els principals beneficis de l’habilitació d’una rotonda en aquest eix hi ha l’adequació dels moviments de gir pels vehicles pesants, l’eliminació de les pèrdues de visibilitat pel conjunt dels usuaris del vial, l’embelliment de la zona, la millora de la incorporació tant a la carretera com a la via urbana, i la potenciació dels accessos als nuclis de Can Massuet del Far i Canyamars.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, explica que amb la redacció del projecte “farem realitat una de les necessitats prioritàries en matèria de mobilitat i seguretat viària que presenta la nostra xarxa viaria”. En la mateixa línia, el batlle dosriuenc emmarca el projecte en la voluntat d’”aconseguir més fluïdesa i garantir la seguretat dels conductors en un dels eixos més transitats de la vila i millorar l’accés als nuclis de Can Masuet del Far i Canyamars”.

En aquest sentit, l’actuació és una de les accions incloses en el Pla de Mobilitat Urbana de Dosrius aprovat pel consistori l’any 2017 i dona resposta a la moció que tots els grups municipals van aprovar al Ple a l’any 2015.

Un projecte amb implicacions per a les urbanitzacions

Finalment, a proposta de l’Ajuntament, el projecte també és previst que inclogui la millora de l’accessibilitat al tram de vorera de la ronda Francesc Macià fins al carrer Vallmajor per tal de garantir l’accés universal i de les persones amb mobilitat reduïda a la zona de la urbanització del Castell i a Can Vallmajor.

 

Darrera actualització: 05.03.2019 | 13:55