Noves passes per a l'arribada de la fibra òptica a Dosrius

Divendres, 13 de setembre de 2019 a les 00:00

La instal·lació d’aquesta tecnologia podria ser una realitat a tot el municipi a principis de l’any vinent.  

Durant aquestes darreres setmanes s’han donat passes importants per al desplegament de la fibra òptica al municipi. La Junta de Govern Local va aprovar inicialment, durant la sessió del passat 6 d’agost, el Pla de desplegament d’aquesta tecnologia a Dosrius i Canyamars, presentat per l’operador Ephos digital. El següent pas és que l’empresa presenti el seu Projecte d’implantació i, un cop aprovat aquest, ja es podran iniciar les operacions d’instal·lació de la fibra al municipi. De la seva banda,  l’operador Sirius també ha presentat un Pla de desplegament, però actualment es troba pendent de l’informe sol·licitat a Localret.

Pel que fa a Can Massuet, està previst que l’operador Adamo presenti, durant aquest mes de setembre, el seu Pla de desplegament, mentre que l’operador Sirius ha manifestat també el seu interès per portar la fibra a aquest nucli.

Tenint en compte la situació actual del procés, està previst que durant els primers mesos de l’any vinent es pugui disposar de servei de fibra a tot el municipi, un fet que no hauria estat possible sense la inversió de la Generalitat i la Diputació, a qui l’Ajuntament dona les gràcies.

L’operació de portar fibra òptica a Dosrius s’està duent a terme de forma alternativa a Telefonica, que encara no ha desplegat aquesta tecnologia en el nostre municipi, tot i que podria fer-ho en qualsevol moment. I és que tots els operadors interessats a implantar la fibra són empreses privades que, en funció del seu model de negoci, actuen en una zona o una altra.

Darrera actualització: 13.09.2019 | 19:41

Imatges

Fibra