Llum verda al pressupost municipal de 2019

Dimarts, 22 de gener de 2019 a les 00:00

L’aprovació s’ha fet després d’estimar les al·legacions presentades per Comissions Obreres i desestimar les presentades pel PSC.

Dimarts 22 de gener, en sessió extraordinària i urgent, el Ple de l’Ajuntament de Dosrius va aprovar de forma definitiva el pressupost municipal pel 2019. Els comptes, que ascendeixen fins als 6.577.783€, van tirar endavant amb els vots a favor d’ERC, La Pac i els regidors no adscrits Joan Serra i Fidel Junyent, l’abstenció de PP, i el vot en contra de PSC; un cop estimades les al·legacions presentades per CCOO del Vallès Oriental-Maresme-Osona i desestimats els recursos tramesos -de caire polític i sense base tècnica ni jurídica- pel grup municipal del PSC.

Revisió i adequació de la retribució dels agents de la Policia Local

El consistori té fixades entre les seves prioritats seguir treballant per ampliar i estabilitzar la plantilla de la Policia Local millorar les condicions de treball dels agents per tal de dignificar la tasca essencial que el cos exerceix diàriament al municipi i garantir la prestació d’un servei més eficaç i adequat a les necessitats de la ciutadania.

Per tot plegat, el Ple de l’Ajuntament ha estimat el gruix de les al·legacions presentades per CCOO del Vallès Oriental-Maresme-Osona al pressupost municipal de 2019; i que fan referència als complements de destí dels agents de la Policia Local, així com de l’enginyer municipal, i que implicaven un greuge econòmic per aquests llocs de treball que es venia arrossegant des de l’any 2010. Així, el consistori ha donat llum verda a incorporar enguany 12.382,72€ per tal d’incrementar aquests complements, solucionant així  aquest greuge històric.

En aquest sentit, amb l’aprovació de la plantilla de personal l’any 2010 s’havia produït una disminució retributiva i unilateral dels complements de destí de la Policia Local i de l’enginyer municipal, aprovats en la valoració de llocs de treball del 2009. Una política que l’actual equip de govern ha pogut valorar, estudiar i actualitzar gràcies a les al·legacions presentades per CCOO i a un informe jurídic extern contractat pel consistori.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, explica que “amb l’adequació de la retribució que perceben els agents de la Policia Local que hem inclòs al pressupost d’enguany, solucionem un important greuge salarial al cos que s’havia sistematitzat al llarg dels anys i rectifiquem la decisió política presa per l’Ajuntament l’any 2010”.

Per la seva part, Judith Coll, regidora de Serveis Generals i Hisenda, apunta que “no hi va haver cap negociació col·lectiva ni procediment administratiu que recolzés  la decisió política presa l’any 2010 i la davallada salarial dels agents. Per això, lamentem que les al·legacions presentades per CCOO i que compten amb el ple recolzament de l’equip de govern no hagin estat aprovades per unanimitat per interessos plenament polítics, menystenint, per part del PSC, el greuge que ha suposat això pel conjunt dels agents afectats”.

L’Ajuntament i el sindicat de CCOO reforcen la seva col·laboració

L’estimació de les al·legacions presentades per CCOO al pressupost municipal de 2009 representen un nou avenç en el treball conjunt entre consistori i sindicat per garantir la defensa dels drets laborals dels treballadors municipals.

Una col·laboració i un diàleg permanent que s’ha intensificat al llarg dels darrers mesos i que, entre d’altres, ha permès incorporar un representant sindical de CCOO a l’Ajuntament; aprovar un complement salarial específic per als agents de la Policia Local que han passat per l’acadèmia; augmentar la plantilla de la Policia Local amb un nou sergent; o la contractació temporal al llarg dels propers dies d’un nou agent pel cos policial.

El consistori incrementa els recursos en matèria de seguretat ciutadana

Mentrestant, de forma coordinada amb els diversos agents de seguretat i dins el marc competencial del consistori, l’Ajuntament de Dosrius ha endegat  noves accions que tenen com a objectiu reforçar, potenciar i garantir la seguretat i el benestar del conjunt dels veïns i veïnes i dotar la Policia Local de més recursos encaminats a reforçar la tasca diària i ingent que el cos desenvolupa en termes de seguretat i prevenció.

En aquesta línia, el pressupost municipal de 2019 incorpora una partida de 30.000€ per a la instal·lació d’un sistema de càmeres de reconeixement de matrícules a les entrades del municipi. A més, es renovaran els vehicles policials mitjançant renting i s’incorporaran nous uniformes, emissores i d’altres materials policials per un valor 14.600€.

Darrera actualització: 22.01.2019 | 15:34