L’entrega de premis de l'XI Concurs Literari Esteve Albert tanca un cap de setmana carregat d'esport, cultura i diversió

Dilluns, 13 de juliol de 2020 a les 00:00

En el marc del programa "Activa’t Dosrius", veïns i veïnes van gaudir d'un ampli ventall d’activitats al municipi de la mà del teixit associatiu.

En un cap de setmana festiu i lúdic en què es van seguir tots els protocols sanitaris i de seguretat establerts per les autoritats competents per evitar la propagació de la Covid-19, Dosrius va viure unes jornades esportives i culturals marcades per l'alta participació i la magnífica rebuda de les propostes. L'acte d'entrega de premis de l'XI Concurs Literari Esteve Albert va esdevenir el colofó perfecte de les activitats proposades en el marc del programa “Activa’t Dosrius”, que ofereix als veïns, veïnes i visitants durant tot el mes de juliol prop d’una vintena de propostes.

El veredicte del certamen es va donar a conèixer durant l’acte que l’Ajuntament va organitzar dissabte a la nit al carrer Pla de la Calma de Can Massuet del Far i que també va comptar amb un sopar popular a la fresca i amb una cantada d’havaneres a càrrec del Grup Xarxa. Abans, però, Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far ja havien aplegat diverses activitats per a petits i grans.

La sessió de conta-contes, de la mà de l’Escola de Natura del Corredor al carrer Antoni Tàpies, va donar divendres el tret de sortida amb l’objectiu de fer gaudir els infants i fomentar la seva imaginació i creativitat, assegurant així moments de diversió. L'endemà, ja durant la jornada de dissabte, també van tenir lloc la fase inicial del torneig de bàdminton, la trobada canina solidària proposada pels Amics dels Animals Dosrius i la gimcana de futbol del Club Esportiu Dosrius 2010, tots ells amb molt bona acceptació. I diumenge, el cap de setmana va cloure amb l’actuació telemàtica de Nois Tutú en el marc del “Festival Poesia i+”.

Guanyadors/es de l'XI Concurs Literari Esteve Albert

El concurs té com a objectiu fomentar l’escriptura i la lectura entre la població. Així, un any més, el certamen ha estat dividit en dues modalitats –prosa i poesia- i en un total de cinc categories segons grup d’edat. A més, per cinquè any consecutiu els premiats del certamen local van ser seleccionats per participar en la XXXVII Mostra Literària del Maresme. Els guanyadors/es són:

  • Daniela Sánchez López. Accèssit en el grup B de 9 a 11 anys, modalitat poesia, amb l’obra ‘Primavera’.
  • Víctor García Monguilod. Primer premi en el grup C de 12 a 14 anys, modalitat poesia, amb l’obra ‘La llibertat’.
  • Iván Ortiz Calderón. Segon premi en el grup Cde 12 a 14 anys, modalitat poesia, amb l’obra ‘Units contra la pandèmia’.
  • Aura García Jiménez. Segon premi en el grup C de 12 a 14 anys, modalitat prosa, amb l’obra ‘El 22 de desembre’.
  • Maria Carmen Pellicer Bastida. Primer premi en el grup E de 19 en endavant, modalitat prosa, amb l’obra ‘Remeis, cançons, contes i històries de bruixes i encanteris'.
  • Antonio Molina Martín. Segon premi en el grup E de 19 en endavant, modalitat prosa, amb l’obra ‘El dofí daurat’.

L'Ajuntament de Dosrius felicita les persones premiades en l'XI Concurs Literari Esteve Albert i encoratja la població a participar activament en els projectes socioculturals que s'organitzen periòdicament al municipi. Així mateix, el consistori anima els veïns i veïnes a seguir gaudint de les propostes del programa "Activa’t Dosrius" i recorda que la celebració de totes les activitats està sotmesa a l’evolució de la pandèmia; que es compleixen les mesures de seguretat i higièniques establertes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; i que totes les persones que en prenguin part és obligatori que segueixin les limitacions d’aforament i les restriccions i consells de prevenció facilitats per l’organització.

 

Darrera actualització: 13.07.2020 | 11:10