L’Arxiu Municipal i l’Oficina de Patrimoni Cultural obren noves vies de col·laboració

Divendres, 10 de maig de 2019 a les 09:00

L’AMD ha incorporat temporalment un nou tècnic arxiver, i properament també és previst que es doti amb un nou programa informàtic més modern, complet, àgil i eficient. 

L’Arxiu Municipal de Dosrius (AMD) participa enguany d’un nou programa de suport impulsat per la Central de Serveis Tècnics de la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM) de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de seguir dinamitzant i dotant de nou contingut aquest servei públic que es presta als veïns i veïnes del municipi.

Així, a través del programa de Tractament Arxivístic s’ha dut a terme la contractació temporal d’un tècnic arxiver des del passat 25 d’abril i fins al pròxim 30 de juny de 2019 . El cost de la contractació del senyor Lluís Mauri ha anat a càrrec de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Mentrestant, aprofitant la inclusió dins d’aquest projecte, també està prevista la instal·lació d’un nou programa informàtic a l’Arxiu Municipal de Dosrius; concretament el de Gestió Integral d’Arxius Municipals (GIAM) 6.4.0, que té entre les seves funcions la classificació, descripció, préstec, transferències, gestió d’expedients i descriptor.

Una col·laboració mútua que es remunta a l’any 2005

L’Ajuntament de Dosrius està adherit a la Central de Serveis Tècnics de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, segons conveni aprovat per la Junta de Govern Local de data 9 de maig de 2005 i signat el dia 1 de juny de 2005 i, des d’aleshores, participa en diferents programes de suport. Un d’aquests va ser el de la digitalització de les actes de plens municipals des de l’any 1852 fins al 2014, tasca realitzada dins el programa de digitalització de la XAM de l’any 2016, i que a data d’avui ja estan penjades a la web de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona.

En paral·lel, amb caràcter anual, l’AMD també rep diferents suports des de la Xarxa d’Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona; com ara, l’ajut per a la restauració de documentació, per a la compra de material d’arxiu, així com la subvenció a activitats que es realitzin des de l’Arxiu Municipal de Dosrius; entre elles, l’impuls del projecte “La història de la Germandat de Canyamars (1879)”.

En aquest sentit, el consistori valora molt positivament i agraeix el suport i col·laboració rebut des de la Diputació de Barcelona, administració que contribueix molt activament a què l’Ajuntament pugui tirar endavant el servei d’arxiu municipal.

Darrera actualització: 09.05.2019 | 09:02