L’Ajuntament treballa en la redacció d’un protocol d’assetjament psicològic, moral i sexual

Dimecres, 25 d'octubre de 2017 a les 00:00

El protocol estableix els mecanismes per presentar queixes i denunciar possibles conductes d’assetjament, analitzar i avaluar els possibles casos, proposar les mesures d’intervenció i desplegar eines preventives.

El passat 29 de juny, el Ple ordinari de l’Ajuntament de Dosrius va aprovar de forma inicial el ‘Protocol d’assetjament psicològic, moral, sexual, per raó de sexe o orientació sexual’. La proposta es va publicar al Butlletí Oficial de la Província (BOP) el 10 d’octubre i durant 30 dies hàbils, fins al proper mes de novembre, restarà en període d’exposició pública per a que tots els veïns i veïnes el puguin consultar i presentar al·legacions si s’escau.

Judith Coll, regidora de Serveis Generals i presidenta del comitè de seguretat i salut de l’Ajuntament, explica que “la finalitat d’aquest protocol és eradicar qualsevol tipus de conductes d’assetjament en l’àmbit de l’Ajuntament; garantir la seguretat, la integritat, la confidencialitat i la dignitat de les persones afectades; i aplicar amb fermesa les mesures correctives que pertoquin en cada cas i establir eines preventives.”

En aquest sentit, el protocol té l’objectiu principal d’establir les actuacions necessàries per prevenir i actuar davant les queixes en matèria d’assetjament psicològic, moral, sexual, per raó de sexe o orientació sexual i altres discriminacions amb la finalitat explícita d’eradicar aquest tipus de conductes en l’àmbit laboral.

Per tot plegat, estableix els mecanismes per presentar queixes i denunciar possibles conductes d’assetjament, analitzar i avaluar els possibles casos, així com proposar les mesures preventives i d’intervenció que permetin  pal·liar la situació viscuda per la persona. A més, el text també pretén establir eines de prevenció, detecció i actuació adreçades a tot el personal de l’Ajuntament de Dosrius i impulsar accions de sensibilització.

El document íntegre el podeu consultar a través del següent enllaç.

Darrera actualització: 02.11.2017 | 17:57