L’Ajuntament instal·larà un Punt Lila durant les festes majors d’estiu

Dimecres, 31 de juliol de 2019 a les 00:00

Aquest servei de prevenció i atenció a les agressions sexistes es prestarà durant les tres nits joves de les festes majors de Canyamars, Can Massuet del Far i Dosrius.

Amb l’objectiu de prevenir els abusos i atendre a les persones que hagin patit una agressió sexista, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament instal·larà enguany a les festes majors de Canyamars (1-4 d’agost), Can Massuet del Far (8-11 d’agost) i Dosrius (29 d’agost – 1 de setembre) un Punt Lila.

El Punt Lila oferirà informació i assessorament a la ciutadania en la prevenció de situacions de violència masclista o LGTBIfòbiques, i atendrà i acompanyarà les possibles víctimes d’agressions perquè tothom pugui gaudir de la festa amb seguretat, llibertat i respecte. Serà, per tant, un espai d’informació, assessorament i, si cal, d’activació del circuit d’actuació en cas d’agressió.

Aquest servei es prestarà durant les tres nits joves de les tres festes majors i comptarà amb voluntaris que han estat formats prèviament –i que també seran presents durant tots els actes de Festa Major- per fer prevenció i sensibilitzar sobre les actituds sexistes i les violències de gènere. A més, el Punt Lila compta amb un protocol d’actuació en cas d’haver de realitzar una atenció davant d’un presumpte cas d’agressió sexual, mobilitzant els recursos necessaris per atendre la víctima. Així, el Punt Lila també incorporarà material de sensibilització i avituallament.

L’Ajuntament endega la campanya “No és No!”

L’habilitació del Punt Lila a les festes majors s’emmarca dins la campanya “No és No!” endegada per l’Ajuntament. En aquest sentit, s’han editat diversos materials gràfics que seran presents durant les festes majors i que incorporen informació sobre el projecte, així com diferents missatges de sensibilització.

En paral·lel també s’ha iniciat un treball tècnic de confecció i redacció d’un  futur Protocol contra les agressions sexistes a les Festes Majors i els espais d’oci al terme municipal de Dosrius. Aquest protocol està en la seva fase inicial i es preveu presentar-lo el proper mes de novembre de 2019.

Darrera actualització: 01.08.2019 | 09:01