L’Ajuntament incrementarà la vigilància a les entrades del municipi amb un sistema de càmeres de lectura de matrícules

Dimecres, 3 d'abril de 2019 a les 00:00

En una primera fase els dispositius s’habilitaran en dos punts de la carretera B-510, venint d'Argentona i de Llinars del Vallès, respectivament.

L’Ajuntament de Dosrius i l’empresa Aplicacions Eléctricas Ene, S.A. han signat aquesta setmana el contracte públic per al subministrament, muntatge, instal·lació i integració d’un sistema fix de lectura i d’enregistrament òptic de matrícules pel control d’accés de vehicles al terme municipal.

El projecte, amb un cost d'inversió de 21.613,72€ (IVA inclòs) i 3.331,77€ (IVA inclòs) de manteniment anual, se suma a les diferents accions endegades pel consistori al llarg dels darrers mesos amb l’objectiu de garantir el benestar dels veïns i veïnes davant l’increment del nombre de robatoris detectat al conjunt de la comarca del Maresme durant el darrer trimestre del 2018; entre elles, l’increment de la plantilla de la Policia Local, la renovació dels vehicles policials mitjançant renting o la incorporació de nous uniformes, emissores i d’altres materials policials.

Així, les càmeres enregistraran vídeo i identificaran i llegiran les plaques de matrícula dels vehicles que circulin per la zona de control per a comparar-les amb llistes de vehicles inclosos en una base de dades de la policia. Al mateix temps, la incorporació d’aquest sistema també té finalitats estadístiques i d’interès policial per a la seguretat de la població i el control de trànsit.

L’Ajuntament treballa per ampliar el sistema a d’altres punts del municipi

El sistema electrònic fix d’enregistrament òptic de matricules, que compta amb una fiabilitat de lectura del 99%, s’habilitarà a la cruïlla de la carretera B-510 amb la rotonda Francesc Macià i a una de les rotondes de la carretera B-510 venint d’Argentona; si bé l’objectiu del consistori és ampliar-lo, aquest mateix any, a la banda del coll de can Bordoi (carretera B-510) que dóna accés al nucli de Can Massuet del Far i al Parc del Montnegre i el Corredor des de la banda de Llinars del Vallès.

Darrera actualització: 03.04.2019 | 10:57