L’Ajuntament incorpora un original del llibre ‘Petita Vall’ d’Esteve Albert i Corp

Divendres, 15 de febrer de 2019 a les 12:00

El consistori agraeix a la senyora Anna Garcia Gotarra la donació d’aquest exemplar d’alt valor literari i simbòlic.

El passat 9 de febrer, en el marc de la II Jornada d’Estudis Locals Duos Rios, la senyora Anna Garcia Gotarra, veïna de Canyamars, va fer entrega a l’alcalde Marc Bosch d’un exemplar original de l’obra ‘Petita Vall’, escrita per Esteve Albert i Corp. L’obra, publicada l’any 1946, és un recull de poesies dedicades al municipi de Dosrius. Amb tot, l’exemplar donat a l’Ajuntament conté una peculiaritat que el fa únic: una dedicatòria del cèlebre poeta dosriuenc a l’actriu de teatre i de cinema Montserrat Julió Nonell, nascuda a Mataró l’any 1929 i que es va haver d’exiliar a Xile.

En aquest sentit, tal i com va glosar el senyor Josep Puig-Pla durant la celebració de les Jornades d’Estudis Locals Duos Rios, la dedicatòria d’Esteve Albert i Corp va tenir lloc en un viatge al país sud-americà el maig  de 1953 de la mà del Gremi de Constructors de Maquinària Tèxtil, que li va encarregar al poeta una gira per Sud-Amèrica per promocionar els productes de les empreses associades. Esteve Albert va aprofitar aquest viatge per relacionar-se amb els exiliats catalans, entrant en contacte amb Montserrat Julió i la seva família.

Per tot plegat, l’Ajuntament de Dosrius agraeix a la senyora Anna Garcia Gotarra la donació d’aquest exemplar d’alt valor literari i simbòlic.

Èxit de participació a la II Jornada d’Estudis Locals Duos Rios

Prop d’una seixantena de persones es van reunir a principis d’aquest mes de febrer a la Sala de Plens del consistori per assistir a la presentació de les 15 comunicacions sobre prehistòria, història, art, patrimoni, cultura, meteorologia, natura i paisatge de Dosrius, Canyamars i El Far, que enguany han pres part d’aquest projecte impulsat per l’Ajuntament de Dosrius. Ara, els diferents articles presentats es publicaran al proper número de la revista ‘Duos Rios’ que veurà la llum pels voltants de la festivitat de Sant Jordi.

El consistori felicita a totes les persones que han pres part de la convocatòria per la seva implicació i per l’elevat nivell mostrat en cadascun dels treballs.

Darrera actualització: 15.02.2019 | 12:06