L’Ajuntament incorpora un nou agent a la Policia Local i licita un sistema de càmeres de lectura de matrícules

Dimecres, 20 de febrer de 2019 a les 14:00

Amb aquestes dues actuacions, l’equip de govern dóna noves passes significatives per garantir la seguretat de tots els veïns i veïnes i per detectar, prevenir i eradicar nous fets delictius.

L’Ajuntament de Dosrius manté com una de les seves màximes prioritats el manteniment de la seguretat i el confort de les persones i la prestació òptima de tots els serveis de protecció, seguretat i prevenció que s’ofereixen als veïns i veïnes. Aquesta línia d’acció, s’ha traduït aquest mes de febrer en el desplegament de dues noves accions encaminades a combatre de forma efectiva l’increment de fets delictius experimentat al municipi i al conjunt de la comarca al llarg dels darrers mesos; en especial, els robatoris en domicilis.

La Policia Local augment la seva plantilla

Així, amb caràcter urgent, la plantilla de la Policia Local de Dosrius s’ha incrementat recentment amb un nou agent policial que, de forma temporal, reforçarà el servei de seguretat al municipi. La nova contractació, a més, també s’afegeix a la reincorporació aquest mes de febrer d’un agent del cos que es trobava en excedència. Mentrestant, tal i com va avançar el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, a principis del mes de febrer en la reunió de treball mantinguda amb els batlles maresmencs, el proper mes de juny el cos de Mossos d’Esquadra es dotarà amb 500 nous efectius que es destinaran a diversos municipis catalans; i es treballarà amb l’impuls des de la conselleria una borsa de treball de policies locals per tal de formar i distribuir nous agents segons les necessitats de cada població.

Més vigilància a les entrades al municipi

Finalment, l’Ajuntament també ha tret a licitació el contracte públic per al subministrament, instal·lació, connexió elèctrica i manteniment d’un sistema fix de lectura i d’enregistrament òptic de matrícules pel control d’accés de vehicles al terme municipal; una mesura inclosa en els pressupost municipal d’aquest 2019 i que se suma a accions com la renovació dels vehicles policials mitjançant renting o la incorporació de nous uniformes, emissores i d’altres materials policials. Les ofertes es poden presentar fins al 27 de febrer i el valor estimat del contracte és de 37.190,08€ (sense IVA).

Aquest sistema electrònic s’habilitarà en un principi a la cruïlla del carrer Mossèn Jacint Verdaguer número 45 amb la rotonda Francesc Macià i a la rotonda de la carretera B-510; si bé l’objectiu del consistori és ampliar-lo, aquest mateix any, a d’altres punts del municipi. Així, les càmeres enregistraran vídeo i identificaran i llegiran les plaques de matrícula dels vehicles que circulin per la zona de control i comparar-les amb llistes de vehicles inclosos en una base de dades de la policia.

Darrera actualització: 20.02.2019 | 14:28