L’Ajuntament i els cossos policials renoven el seu compromís amb la prevenció, detecció i resolució de fets delictius al municipi

Dilluns, 26 de març de 2018 a les 00:00

Durant el 2017, la col·laboració entre l’Ajuntament i els cossos de seguretat i l’increment de les patrulles policials han permès duplicar el nombre de detencions i actuar amb diligència en la prevenció, detecció i resolució de delictes contra el patrimoni i la salut pública.

Divendres 23 de març va tenir lloc a Dosrius la Junta Local de Seguretat. A la sessió hi van prendre part l’alcalde Marc Bosch i representants dels cossos policials amb l’objectiu d’analitzar les dades d’actuació policial a la vila durant el 2017 i establir les línies estratègiques d’actuació futures a seguir en matèria de seguretat. Amb aquesta reunió de treball, el consistori i els cossos de seguretat han posat de manifest el compromís mutu amb la millora de la seguretat ciutadana a Dosrius i la lluita contra els fets delictius.

L’Ajuntament i els cossos policials reforcen la seva col·laboració

Un dels temes principals abordats en la Junta Local de Seguretat ha estat els delictes contra el patrimoni. Així, l’any 2017 van augmentar en un 13% els fets delictius, en especial els referits al patrimoni; entre ells, els robatoris amb força a domicilis.

Amb tot, la coordinació i la tasca duta a terme pels cossos policials ha permès duplicar el nombre de detencions, passant de les sis realitzades l’any 2016 a les 12 registrades el curs passat. En aquest sentit, més de la meitat de les detencions realitzades l’any 2017 van anar a càrrec de la Policia Local; fet que, segons Marc Bosch, “evidencia el rol vital que la Policia Local duu a terme al municipi. Els professionals que treballen al servei de la seguretat pública al municipi són els veritables responsables dels èxits i millores que estem aconseguint”.

Actuacions en matèria de seguretat ciutadana

Amb l’objectiu d’actuar davant l’increment de la comissió de fets delictius –en especial, els delictes contra la salut pública (tinença, tràfic i consum de drogues)., durant el 2017 van augmentar el nombre de patrulles i vigilàncies dels Mossos d’Esquadra. Així, destaca, per exemple, la implementació del seguiment aeri amb helicòpter.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, explica que “encara hi ha molt camí per recórrer, en som totalment conscients. Però crec que és bo tenir present tot el que s’està fent i ser conscients de que hi ha coses que escapen a les nostres possibilitats i competències com a Ajuntament”.

Darrera actualització: 26.03.2018 | 12:41