L’Ajuntament de Dosrius i l’Arxiu Comarcal del Maresme publiquen un llibre sobre la família Vallmajor

Dijous, 22 de març de 2018 a les 00:00

El consistori convida els veïns i veïnes a la presentació pública del volum, que tindrà lloc dissabte 21 d’abril, a les 17 h., al Mas Vallmajor.

Dosrius és un municipi ric quant a llegat humà, històric i cultural. Essent conscient de la importància de tot aquest patrimoni material i immaterial, l’Ajuntament té entre els seus eixos de treball la preservació, conservació i difusió de tots aquells elements físics i intangibles que ens defineixen com a poble.

En el marc d’aquest interès, l’Ajuntament de Dosrius i l’Arxiu Comarcal del MaresmeDepartament de Cultura de la Generalitat de Catalunya- publicarà properament el llibre ‘Els Vallmajor de Dosrius, una nissaga entre l’Edat Mitjana i l’Època Contemporània’.

El volum, que fa un recorregut generacional i històric d’una de les famílies més destacades de Dosrius, es presentarà públicament el proper dissabte 21 d’abril en un acte obert a tota la ciutadania. La presentació es durà a terme a les 17 h. al mas de Can Vallmajor i hi assitiaran els historiadors que han participat en l’estudi documental i en la redacció del llibre: Alexandra Capdevila, Josep Ramis, Alexis Serrano i Enric Subiñà. Amb aquest acte de presentació, a més, l’Ajuntament de Dosrius s’adhereix al programa ‘2018 Any Europeu del Patrimoni Cultural’.

El treball, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Maresme i l’empresa Casex Organització Immobiliària, s’ha elaborat a partir de l’extens fons documental conservat per aquesta família dosriuenca que des de l’Edat Mitjana fins a principis del segle XX va viure al municipi i que, posteriorment, es va traslladar a Mataró. Actualment, el fons documental es troba custodiat a l’Arxiu Comarcal del Maresme.

 

Darrera actualització: 22.03.2018 | 15:57