L’administració electrònica es consolida a Dosrius com una eina eficaç per a millorar la relació entre l’administració i la ciutadania

Dimecres, 9 de gener de 2019 a les 00:00

Durant el 2018, l’ús de la tramitació digital d’expedients va suposar al municipi un estalvi econòmic mig per habitant de 16,71€; incrementant, així, la xifra assolida durant el 2017 (16,22€/habitant).

Des que el 2016 l’Ajuntament de Dosrius va iniciar la substitució de la tramitació de documents en paper a format digital i la generalització de les eines telemàtiques de tramitació i consulta de la informació, l’aplicació de l’administració electrònica al municipi ha suposat un important estalvi econòmic; al mateix temps que ha esdevingut entre la ciutadania una eina eficaç i de primer nivell per a la simplificació, agilització i optimització de la relació directa amb el consistori.

Així, ho rectifica l’informe del Consell Comarcal del Maresme presentat durant el mes de desembre en el Consell d’Alcaldes i que recull l’ús dels serveis del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) i l’estalvi econòmic que ha representat per als ajuntament durant l’any 2018.

L’estudi exposa que l’any passat a Dosrius es van realitzar un nombre estimat de 12.093 accions telemàtiques i que va augmentar sensiblement l’estalvi mig per habitant respecte l’any 2017; passant dels 16,22€/habitant (2017) als 16,71€/habitant (2018). Així, l’estalvi total generat el 2018 s’eleva fins als 92.364€; només superat per municipis maresmencs amb més índex de població com Arenys Mar, Arenys de Munt, Malgrat de Mar, el Masnou, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Tordera i Vilassar de Mar. En aquest sentit, l’ampliació de l’administració electrònica ha suposat, doncs, un estalvi econòmic molt notable des de la seva implementació en partides pressupostàries com la despesa de paper, les impressions o els enviaments postals.

La seu electrònica, al marge de garantir l’exercici del dret que tenen els vilatans a relacionar-se amb l’administració pública per mitjans electrònics, permet als veïns i veïnes, empreses i entitats accedir de forma àgil, els 365 dies de l’any i les 24 hores del dia, a un ampli ventall de tràmits (E-TRAM, E-FACT, notificacions electròniques...) i també consultes al tauler d’anuncis i edictes (E-TAULER), al perfil del contractant o al portal govern obert i transparència. A més, a la pàgina web dosrius.cat s’hi publica de forma periòdica i actualitzada tota aquella informació rellevant per garantir la transparència de la seva activitat relacionada amb el funcionament i control de l’actuació pública.

Darrera actualització: 09.01.2019 | 10:24