La trobada de docents inaugura el curs escolar 2018/2019

Dijous, 6 de setembre de 2018 a les 00:00

El nou curs estarà marcat per la consolidació de l’Escola de Música, del servei d’autobús per als alumnes de l’Escola Castell de Dosrius i de la campanya ‘Dents sanes’. En paral·lel, s’impulsaran nous acords de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament i la Diputació per oferir més eines i recursos a l’alumnat, les famílies i la comunitat educativa.

Dosrius ja ho té tot a punt per a l’inici del nou curs escolar 2018/2019. Després de les vacances estiuenques i entrats ja de ple en el mes de setembre, aquesta setmana ha tingut lloc al municipi la trobada anual entre l’Ajuntament i la comunitat educativa. A l’acte, que ha servit com a presentació oficial del nou curs escolar, hi ha pres part l’alcalde, Marc Bosch; el regidor d’Educació i Joventut, Eduard Vila; i mestres i professors de l’EBM La Caseta del Bosc de Can Martorell, l’Escola Castell de Dosrius i l’Institut els Roures.

L’Ajuntament potencia el treball en xarxa entre els docents

La trobada, que ha començat amb l’habitual benvinguda institucional per part del consistori als nous membres de la comunitat educativa de la vila, ha estrenat enguany nou format amb l’objectiu d’enfortir les sinergies i les interrelacions entre els professors i professores dels diferents centres educatius.

Així, l’activitat ha abandonat la tradicional visita pels diferents punts emblemàtics de la vila i del seu entorn per oferir una passejada pel camí sensorial de la mà d’El Bosc Vertical, a qui l’Ajuntament agraeix la seva col·laboració. En aquest sentit, Eduard Vila destaca que “la jornada ens ha permès relacionar i establir més llaços entre els docents de forma lúdica més enllà de les sinergies que ja desenvolupen durant el curs gràcies al treball en xarxa que es duu a terme al municipi”.

L’Escola de Música de Dosrius amplia l’oferta d’estudis al municipi

Entre les principals novetats que presenta el curs escolar 2018/2019 a Dosrius hi ha la consolidació del projecte de l’Escola de Música de Dosrius. El 12 de setembre és previst que l’espai, inaugurat a principis del 2018, iniciï noves classes de llenguatge musical, conjunts instrumentals i grups de cambra i combos amb una oferta inicial de 20 places, que es podria veure ampliada en funció de la demanada existent.

Noves eines i recursos per a la comunitat educativa

El nou curs escolar a Dosrius també estarà marcat per l’impuls de nous acords amb el Departament d’Ensenyament i la Diputació de Barcelona que permetran potenciar i diversificar la tasca educativa i formativa que es duu a terme des dels centres; entre ells la Comissió Impulsora de Servei Comunitari o el conveni ‘Anem al teatre’.

En paral·lel, l’Ajuntament seguirà proporcionant el servei d’autobús per als alumnes de segon de primària de l’Escola el Castell de Dosrius que realitzin el curs de piscina; i es reprendrà la campanya ‘Dents fortes i sanes’.

A l’hora d’esmorzar, practica el ‘Boc’n’ Roll’

Amb l’objectiu de promocionar el foment del reciclatge i minimitzar la generació de residus al municipi, la Regidoria d’Educació activa aquest nou curs la campanya ‘Boc’n’Roll’, dirigida als infants dels centres educatius. El Boc’n Roll és un embolcall reutilitzable per a entrepans, galetes, fruita i altres aliments que substitueix els productes tradicionals com poden ser la bossa de plàstic o el paper d’alumini d’un sol ús. Està format per una cara tèxtil de cotó i polièster, i una cara de plàstic reciclable i molt resistent. El producte té un senzill sistema de tancament que protegeix i manté embolcallat l’aliment, adaptant-se a les seves dimensions.

Per tot plegat, l’Ajuntament entregarà gratuïtament a tots els alumnes dels diferents centres escolars del municipi un ‘Bock’n’Roll’ per a que en puguin fer ús des del primer dia a l’hora d’esmorzar al pati. Els ‘Bock’n’Roll’ es distribuiran des dels propis centres d’ensenyament obligatori conjuntament amb el material propi dels centres durant els primers dies de classe. A més, també es facilitarà aquest embolcall especial a tots els infants nous que es matriculin i els que iniciïn P3 ens els cursos següents.   

Darrera actualització: 07.09.2018 | 09:26