La recollida selectiva a Can Massuet del Far i Canyamars ja representa el 51% de la recollida total de residus

Dimecres, 8 de maig de 2019 a les 00:00

Durant el primer any de funcionament del nou model d’àrees completes de contenidors també s’ha reduït en un 15% la generació de residus respecte l’any 2017 i han augmentat el nombre d’aportacions a la Deixalleria.

El pròxim mes de juny es complirà el primer any de vigència del nou servei d’àrees completes de contenidors als nuclis de Can Massuet del Far i Canyamars. En aquest sentit, l’Ajuntament de Dosrius fa un balanç molt satisfactori dels primers mesos d’implementació del nou model a partir de les xifres recopilades al llarg de les darreres setmanes.

Així, durant els 12 mesos de funcionament del sistema la recollida selectiva a Can Massuet del Far i Canyamars ha crescut fins al 51%; mentre que en el global del municipi, la xifra se situa a l’entorn del 58%. D’altra banda, també destaca el fet que la generació de tones de residus respecte l’any 2017 ha disminuït en un 15%; mentre que les aportacions a la Deixalleria han passat de les 300 tones el 2017 a les 450 tones durant el 2018. Aquestes són dades facilitades pel Consell Comarcal del Maresme, qui té delegada la competència en la recollida de residus a Dosrius.

Un altre dels beneficis directes associats a la implementació del nou model de recollida de residus ha estat la disminució progressiva i pràcticament definitiva dels episodis d’abocaments improcedents a les àrees de contenidors. Amb tot, des del consistori s’apunta que les reparacions dels tancaments dels contenidors que s’han hagut de dur a terme per solucionar els atacs vandàlics han suposat un cost per a les arques públiques de 10.000€.

El consistori aposta per la millora i l’adaptació del servei de recollida de restes de jardí

En paral·lel, aquest mes de maig s’habilitarà un tercer dia de recollida de les restes de jardí a tots aquells domicilis que, prèviament, hagin concertat el servei telefònicament. Entre les restes de jardí que es poden recollir hi ha la gespa, la pinassa i altra fullaraca seca, herbes i flors; els residus verds s’han de dipositar en bosses específiques de 100 litres; i com a màxim es poden treure fins a sis bosses per habitatge i dia de recollida. Tota la informació es pot consultar al web www.dosriusresidus.cat.

Finalment, al llarg de les properes setmanes també és previst que es posi en marxa una campanya d’enquestes ciutadanes obertes a tota la població amb l’objectiu de recollir propostes veïnals per a la millora del servei.

Darrera actualització: 08.05.2019 | 10:40