La Generalitat dona llum verda a la construcció del nou edifici de l’Institut Els Roures

Dimarts, 30 d'abril de 2019 a les 15:00

A finals d’aquesta primavera és previst que finalitzin els treballs previs d’urbanització i condicionament dels terrenys de Can Batlle on s’ubicarà el nou centre educatiu.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts 30 d’abril l’encàrrec i la regularització d’encàrrec de diverses actuacions d’infraestructura escolar a realitzar per l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat), que preveu 27 construccions escolars arreu de Catalunya per un import total de 104.700.000 euros, que corresponen a les més prioritàries per al sistema educatiu de Catalunya d’acord amb les necessitats d’escolarització actuals i a mitjà termini.

De les 27 actuacions, una d’elles és la l’execució de les obres de nova construcció de l’Institut Els Roures, amb un pressupost total estimat de 4.200.000€. El nou equipament, que comptarà amb dues línies d’ESO, s’ubicarà als terrenys de Can Batlle; de titularitat municipal i que des del passat 18 de desembre del 2018 estan sent sotmesos a diversos treballs de millora i condicionament previs que impliquen els carrers Can Batlle, Torrent d’en Vergés i de la Riera de Canyamars. En aquest sentit les obres d’urbanització d’aquest espai és previst que cloguin a finals d’aquesta primavera.

L’obra de construcció del nou centre educatiu es durà a terme d’acord amb els nous criteris pedagògics de construccions escolars que el Departament d’Educació està treballant actualment amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, que serviran per dissenyar l’equipament.

Reactivació de la zona i millora de l’accessibilitat, mobilitat i seguretat dels diferents carrers

El pla d’urbanització de Can Batlle consisteix en l’asfaltatge dels vials i de les voreres; la finalització i cobertura del Torrent Costes d’en Vergés; la dotació d’una nova xarxa de sanejament; l’habilitació d’una nova xarxa de distribució d’aigua potable i d’una nova instal·lació de subministrament elèctric; la disposició de nou arbrat, jardineria i mobiliari urbà; i la creació d’una futura zona d’aparcament amb 68 noves places (quatre d’elles, de tipus adaptat).

En aquest sentit, els terrenys de Can Batlle també seran la seu de la nova Biblioteca Esteve Albert i Corp.

Darrera actualització: 30.04.2019 | 15:58