La Fundació Barça inicia a Dosrius el programa d’integració social ‘FutbolNet’, amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa

Dilluns, 25 de març de 2019 a les 14:00

L’objectiu del projecte és la inclusió social de joves migrants sense referents familiars, millorar les habilitats dels joves per a la resolució de conflictes, el seu comportament respectuós vers els altres i el seu entorn, i el seu rendiment escolar.

Des d’aquest mes de març i fins al proper mes de juny, Dosrius acull el projecte ‘FutbolNet’, un programa impulsat per la Fundació del Futbol Club Barcelona i la Fundació Diagrama –amb el suport de l’Ajuntament de Dosrius- que utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i formatives d’infants i joves, tot fomentant valors com la solidaritat o la integració i creant condicions favorables per a la prevenció de la violència.

Dosrius ha estat un dels municipis de la demarcació del Maresme que han estat escollits per a dur a terme aquesta iniciativa entre els joves migrants sense referents familiars acollits a l’Alberg Mas Silvestre de Canyamars. En aquest sentit, ‘FutbolNet’ ofereix als participants jocs i partits de futbol amb l’objectiu de millorar les seves habilitats per a la resolució de conflictes, el seu comportament respectuós vers els altres i el seu entorn i el seu rendiment escolar. L’activitat es porta a terme al camp de futbol del Centre Esportiu de Dosrius.

El projecte es desplegarà a Dosrius entre els joves migrants sense referents familiars fins al proper mes de juny; i posteriorment, és previst que la iniciativa també es faci extensiva a tots els joves del municipi. Mentrestant, el consistori també ha signat un acord de col·laboració amb la Fundació ‘laCaixa’ per tal de col·laborar en aquest projecte. A través de l’Obra Social La Caixa, l’entitat aporta un total de 2.050€ per a material esportiu.

La Generalitat implementa un programa de mentoria pels joves migrants sense referents familiars

Finalment, l’Ajuntament recorda que les persones interessades en formar part del programa d’acompanyament a joves migrants sense referents familiars impulsat per la Generalitat de Catalunya poden fer arribar les seves sol·licituds a través del correu electrònic info@dosrius.cat, indicant les dades personals i de contacte, per tal d’inscriure’s al programa i començar el procés de selecció. Dimecres 27 de març, la Sala de Plens acollirà a partir de les 19 h. una reunió informativa oberta a tota la ciutadania sobre aquest projecte de mentoria.

Darrera actualització: 25.03.2019 | 14:29