Els serveis socials de Dosrius atenen més de 700 persones durant el 2017

Dijous, 12 d'abril de 2018 a les 00:00

El curs passat, l’Ajuntament va destinar una partida de 173.000€ del pressupost municipal per atendre les persones en risc d’exclusió social, promoure la seva autonomia i el seu benestar social. Un any més, s'han prestat serveis i assistència en un ampli ventall d'àmbits amb l'objectiu de promoure la inclusió social i la lluita contra la pobresa. Consulta aquí la Memòria de Serveis Socials 2017.

L’Ajuntament de Dosrius ha presentat aquesta setmana la Memòria de Serveis Socials 2017, un document que recull i analitza les dades de totes les intervencions realitzades al llarg de l'any passat al municipi en matèria d’inclusió social i lluita contra la pobresa. Al llarg del curs passat es van detectar a la vila 1.725 problemàtiques a través de l’atenció directe de 747 persones, que corresponen al 13% de la població empadronada al municipi. Aquestes dades segregades per gènere es concreten en 507 dones ateses i 204 homes.

El regidor de Serveis Socials, Jordi Reñé, assegura que “seguim treballant de manera coordinada amb tots els agents implicats per combatre i eradicar qualsevol indici de risc d'exclusió social per part dels ciutadans". I afegeix que "l'objectiu principal és millorar el benestar i afavorir la integració de les persones".

Principals problemàtiques tractades

L'Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament va desplegar al llarg de l’any 2017 un ampli ventall d'actuacions i mesures amb l’objectiu d’afavorir la igualtat d’oportunitats, la promoció de les capacitats individuals i col·lectives, la convivència de la ciutadania i la solidaritat. 

Del total de 1.725 problemàtiques ateses, un 35% corresponien a vulnerabilitat social. Els problemes econòmics i laborals i la dependència concentren també una part significativa de les intervencions de l’àrea. En aquest sentit, des del consistori s’impulsen mesures específiques tal i com determina la llei de serveis socials, mitjançant la cartera de serveis: prestacions de serveis, prestacions econòmiques i materials, així com, prestacions tecnològiques.

Mentrestant, el principal sector d’intervenció de la Regidoria de Serveis Socials al llarg del curs passat va ser el col·lectiu de gent gran (36%), per davant dels infants i el jovent (21%), la família (16%), les persones amb discapacitat (14%) i les dones (9%).

Un ampli ventall de serveis i recursos

L'Ajuntament de Dosrius, amb la voluntat de continuar oferint uns serveis de qualitat el més eficients i eficaços possibles, en funció de les problemàtiques detectades i els àmbits als quals s’adreça, desplega un ampli conjunt de recursos adreçats a les persones vulnerables amb la voluntat de garantir la seva inclusió social i comunitària: servei d’acollida a persones nouvingudes; servei d’informació i primera acollida; servei d’atenció a les dones víctimes de violència masclista amb dificultats econòmiques; servei d’inclusió i atenció social; servei d’atenció sòcio-educativa a la família, la infància i l’adolescència; servei d’ajuts a domicili; servei d’atenció a la gent gran i les persones en situació de discapacitat o dependència; punt d’informació jurídica; servei de respir; servei d’atenció psicològica; i el servei de mediació ciutadana i acció comunitària.

Darrera actualització: 12.04.2018 | 11:07