Els alumnes de l’Escola Castell de Dosrius presenten les seves cooperatives escolars

Dimecres, 19 de desembre de 2018 a les 12:00

En la seva primera participació en aquest projecte educatiu els estudiants de 5è de primària del centre han impulsat un total de dues cooperatives.

El projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CuEmE), organitzat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme i el consistori, ja és una realitat plena al municipi de la mà de l’Escola Castell de Dosrius; que enguany s’ha adherit per primer cop a aquesta iniciativa educativa.

El passat 12 de desembre, els 55 alumnes de 5è A i 5è B del centre que prenen part del projecte van presentar a l’Ajuntament les dues cooperatives escolars que han impulsat en aquesta primera edició (‘Atlas’ i ‘QEM Dosrius’) i que ja compten amb un estatuts propis i un NIF. A la trobada amb els joves estudiants hi van ser presents l’alcalde de Dosrius Marc Bosch, el regidor d’Educació Eduard Vila i tècnics de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme. I posteriorment, el 13 de novembre, els joves també van donar a conèixer el seu programa al Consell Escolar Municipal amb l’objectiu d’obrir-lo a tota la comunitat educativa del poble.

Ara, el proper pas serà la posada en marxa, a partir del mes de gener, dels primera productes que elaboraran les cooperatives i que s’exposaran públicament  a l’Ecofira 2019. Així, el projecte CuEmE té com a objectiu desenvolupar entre els alumnes de cinquè de primària de l’Escola Castell de Dosrius els valors, hàbits i les capacitats claus vinculades a l’emprenedoria. Per tot plegat, es portarà a terme durant tot el curs i simularà la creació, organització, gestió i tancament d'una cooperativa escolar.

A través d’aquest treball, els estudiants aconseguiran desenvolupar les seves capacitats emprenedores, establir una connexió entre el treball i l’escola, aprendre de forma transversal i formar-se en un context creatiu i lúdic.

Darrera actualització: 18.12.2018 | 08:52