El Pou de Glaç de Canyamars desborda cultura

Dimarts, 9 de juliol de 2019 a les 00:00

Diumenge 7 de juliol, l’espai va ser la seu del lliurament del X Concurs Literari Esteve Albert i del festival Poesia i+.

Desenes de veïns i veïnes i persones vingudes d’arreu de la comarca es van aplegar aquest passat cap de setmana al Pou de Glaç de Canyamars per gaudir i compartir una gran vetllada cultural amb la celebració de l’acte de lliurament de premis de la desena edició del Concurs Literari Esteve Albert i del Festival Poesia i+. La jornada, celebrada diumenge 7 de juliol, va ser tot un èxit de participació i l’Ajuntament agraeix a tots els assistents la seva implicació.

Lliurament de premis del X Concurs Literari Esteve Albert

L’activitat al Pou de Glaç de Canyamars va arrencar a les 19 h amb l’entrega dels guardons del Concurs Literari Esteve Albert, on aquest 2019 s’hi han presentat un total de 43 treballs: 24 de poesia, 18 de prosa i un microrelat. Una xifra rècord, la d’enguany, que consolida la trajectòria ascendent d’aquest certamen des que el consistori en va assumir la gestió. En aquest sentit, el 2016 es van entregar fins a 10 treballs; el 2017, un total de 28; i l’any passat la dada va ascendir a les 33 obres presentades.

A l’acte de lliurament de premis hi van assistir l’alcaldessa Sílvia Garrido; el primer tinent d’alcalde, Pere Rovira; Xavier Claret, membre del Col·lectiu d’Artistes Dosrius Art; i els membres del jurat del certamen: Carme Budé, Raquel Gámez i Josep M. Sagristà.

Sílvia Garrido, felicita als guanyadors i als participants i assegura que “el Pou de Glaç és avui en dia un dels nostres epicentres culturals i turístics més importants. No només al municipi, sinó arreu del territori, gràcies a projectes com aquests que tenen una gran acollida entre la població i que ens ajuden a dignificar i promoure el llegat de figures tan importants per a la nostra història com és la d’Esteve Albert i Corp”.

Enguany, al Concurs Literari Esteve Albert es van premiar fins a 14 treballs del total de 43 obres presentades. Aquestes, s’enviaran ara a la fase comarcal de la XXXVI Mostra Literària del Maresme que se celebrarà a Sant Vicenç de Montalt.

Poesia

 • De 6 a 8 anys: 1r premi: Sirina, per “El cor” / 2n premi: Lleopart vermell, per “La felicitat"
 • De 9 a 11 anys: 1r premi: Recher Beket, per “El procés de la vida” / 2n premi: Ulls de gat, per “Pobre Jordi”
 • De 12 a 14 anys: 1r premi: Seven, per “Mentides” / 2n premi: Apple, per “L’esforç”
 • De 15 a 18 anys: 1r premi: Mine, per “Dona valenta” / 2n premi: desert
 • De 19 anys en endavant: 1r i 2n premis deserts

Prosa

 • De 6 a 8 anys: 1r premi: Cavaller vermell, per “Karim” / 2n premi: Koko, per “La neandi i en Dani”
 • De 9 a 11 anys: 1r premi: Sunshine i Monic, per “La nena sense nom” / 2n premi: desert
 • De 12 a 14 anys: 1r premi: Rut ina may, per “Bucle” / 2n premi: The J., per “Hola. Em dic Emma”
 • De 15 a 18 anys: Dofí, per “Assassinat a sang freda” / 2n premi: Roc Casales, per “Febrer”
 • De 19 anys en endavant: 1r i 2n premi deserts

Microrelats

 • 1r i 2n premis deserts

Festival Poesia i+

I finalment, l’encarregat de rellevar el Concurs Literari Esteve Albert i de posar el punt i final al cap de setmana cultural al Pou de Glaç de Canyamars, va ser el Festival Poesia i+; impulsat per la Fundació Palau i que fins al 14 de juliol ofereix arreu del Maresme diverses propostes poètiques i culturals de primer nivell.

Enguany, Canyamars ha repetit com una de les seus del projecte i ho ha fet amb el recital poètic de Núria Martínez Vernis i l’actuació musical d'Albert Pla. Ambdues propostes, van ser molt ben rebudes pels assistents, que van omplir de gom a gom  l’espai.

Darrera actualització: 09.07.2019 | 18:20