El Concurs Literari Esteve Albert arriba a la seva novena edició

Dimarts, 13 de març de 2018 a les 00:00

L’Ajuntament de Dosrius impulsarà enguany una nova convocatòria d’aquest projecte cultural que té com a objectiu el foment de l’escriptura i la lectura entre la població infantil, juvenil i adulta. Les propostes es podran presentar a concurs fins al 4 de juny.

L’Ajuntament segueix apostant per la promoció d’iniciatives educatives i culturals que ajudin a fomentar la lectura, l’escriptura i la creativitat entre els dosriuencs i dosriuenques. En aquesta línia, el Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat 22 de febrer les bases de la novena edició del Concurs Literari Esteve Albert, un certamen popular que en poc menys d’una dècada ja ha esdevingut una referència en el calendari cultural dosriuenc. 

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, fa una crida a la participació i assegura que “el Concurs Literari és una oportunitat excel·lent per donar ales a la creativitat i poder visibilitzar el talent de molta gent”. En aquesta línia, Bosch explica que “any rere any creix la qualitat i originalitat dels treballs que es presenten. I un bon exemple és el fet que l’any passat una desena de les obres que van participar en el certamen també van formar part posteriorment de la Mostra Literària del Maresme”

En aquest sentit, per tercer any consecutiu els premiats del certamen local, que s’organitza amb la col·laboració del Col·lectiu d’Artistes Dosrius Art, seran seleccionats per participar a la XXXV Mostra Literària del Maresme.

El concurs té com a objectiu fomentar l’escriptura i la lectura entre la població. Així, un any més, el certamen estarà dividit en dues modalitats –prosa i poesia- i en un total de cinc categories segons grup d’edat: GRUP A (de 6 a 8 anys), GRUP B (de 9 a 11 anys), GRUP C (de 12 a 14 anys), GRUP D (de 15 a 18 anys) i GRUP E (de 19 en endavant). A més, en aquesta novena edició el consistori també farà entrega de premis extraordinaris de microrelats i de relats breus, en prosa o poesia, per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Les obres poden ser de temàtica lliure i els treballs s’hauran de presentar abans del 4 de juny a l’Ajuntament de Dosrius. El veredicte del jurat es farà públic el diumenge 8 de juliol de 2018 i els premis seran lliurats aquell mateix dia en un acte públic. Les bases del concurs i els requisits es poden consultar a través del següent enllaç.

Darrera actualització: 13.03.2018 | 14:03