El Bibliobús Montnegre es consolida a Dosrius com a servei de referència en la promoció de la cultura

Dilluns, 28 de maig de 2018 a les 00:00

El 2017, els veïns i veïnes van realitzar a través d’aquest servei un total de 4.767 préstecs. Al llarg del curs passat, a més, el Bibliobús va col·laborar amb entitats i centres educatius locals en la realització de diverses activitats i projectes educatius.

El Bibliobús Montnegre, el servei de biblioteca mòbil impulsat per la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, ha presentat recentment la memòria anual amb el resum i l’anàlisi de l’activitat realitzada al llarg del 2017 als onze municipis del Maresme i el Vallès Oriental que no disposen d’una biblioteca pública.

A Dosrius, el Bibliobús Montnegre s’instal·la setmanalment cada dilluns, de 16 h. a 19 h., al carrer Salvador Dalí, davant l’Escola Castell de Dosrius. El curs passat es van prestar al municipi un total de 117 hores de servei i els veïns i veïnes van realitzar fins a 4.767 préstecs; el que equival a una mitjana mensual de 397 préstecs.

Unes xifres que segons Marc Bosch, alcalde de Dosrius, posen de relleu que el Bibliobús “s’ha convertit al llarg dels darrers anys en una eina de referència entre els veïns i veïnes en matèria de promoció cultural”.

En aquest sentit, Bosch afegeix que “l’acollida tan positiva i l’ús generalitzat que es fa del servei del Bibliobús evidencien que a Dosrius requerim d’equipaments estables i de primer nivell com la futura Biblioteca Esteve Albert i Corp que donin resposta a les necessitats, interessos i inquietuds culturals, educatives i formatives de la nostra ciutadania”.

Un servei en estreta sintonia amb el teixit associatiu local

Durant el curs passat, el Bibliobús Montnegre va realitzar diverses col·laboracions amb el Casal de Dosrius, l’Escola Castell de Dosrius i l’Espai de Joves amb l’objectiu d’impulsar conjuntament propostes com el préstec de lots de llibres, laboratoris de lectura, una campanya de foment de la lectura, espectacles teatrals, clubs de lectura o punts de recollida i retorn de documents. Activitats, totes elles, que han tingut una rebuda positiva per part dels usuaris.

Darrera actualització: 29.05.2018 | 12:30