Dosrius se suma a la commemoració del Dia Mundial de l’Aigua

Dijous, 22 de març de 2018 a les 00:00

L’Ajuntament informa els veïns i veïnes que el recent canvi en el sabor i olor de l’aigua subministrada al municipi és degut a la nova procedència de l’aigua, que arriba a les llars de diverses poblacions del Maresme. Amb tot, l’aigua subministrada té absoluta garantia sanitària.

Amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar la població sobre la importància de fer un ús responsable l’aigua, i fent èmfasi en l’aigua com un dret humà, un bé comú i un factor fonamental per al desenvolupament humà, l’Ajuntament de Dosrius se suma aquest dijous 22 de març al Dia Mundial de l’Aigua.

L’Agència Catalana de l’Aigua garanteix la salubritat, qualitat, potabilitat i innocuïtat de l’aigua subministrada al municipi de Dosrius

Coincidint amb la celebració d’aquesta diada, el consistori informa els veïns i veïnes que recentment s’ha produït un canvi en el sabor i olor de l’aigua subministrada al municipi com a conseqüència de la nova procedència de l’aigua –de caràcter temporal- aliena a la voluntat de l’Ajuntament i de SOREA –empresa concessionària del servei d’abastament d’aigua potable al municipi- i que ha estat determinada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) amb l’objectiu de fer front a l’estat de pre-alerta de sequeres que s’ha patit aquest hivern i al temporal marítim, que ha deixat temporalment inhabilitada la planta de la ITAM Llobregat.

L’aigua subministrada a Dosrius procedeix, normalment, de la conca del Ter i és potabilitzada a la planta de Cardedeu, gestionada per Aigües Ter Llobregat. Amb tot, els municipis del Maresme sud –entre ells, Dosrius- també poden rebre aigua de la dessaladora Blanes, en funció de les demandes de consum i de l’estratègia d’explotació que determina l’ACA d’acord amb l’estat de les reserves d’aigua o bé per d’altres circumstàncies de tipus operatiu.

Per tot plegat, actualment algunes zones que tradicionalment han rebut aigua procedent de la conca del Ter, com és el cas de Dosrius, ara reben aigua procedent de la dessaladora de Blanes, barrejada en proporcions variables amb aigua del Ter.

L’aigua del Ter té una mineralització mitjana, amb una proporció majoritària de calci i bicarbonats en la seva composició mineral mentre que l’aigua dessalada té una mineralització molt més dèbil. Aquest canvi en la proporció de sals minerals majoritàries presents fa que l’aigua tingui una percepció organolèptica (de sabor i olor) diferent a l’aigua 100% del Ter. Aquest fet, que ha ocasionat un canvi de gust, no afecta, però, la qualitat de l'aigua, que segueix complint totes les garanties sanitàries.

 

Dosrius, amb el Dia Mundial de l’Aigua

El consistori, finalment, convida els veïns i veïnes a sumar-se dijous 22 de març al Dia Mundial de l’Aigua i a seguir els consells i recomanacions per a fer un ús sostenible i responsable d’aquest recurs.  Tota la informació sobre la diada es pot consultar a través d’aquest enllaç.

El consistori, a més, recorda que la ciutadania té a la seva disposició el ‘comptador de la petjada hídrica’, una eina de reflexió que permet visualitzar quanta aigua gasta cada persona en els hàbits d’higiene personal i alimentaris. Per conèixer la teva petjada hídrica pots prémer el següent enllaç

Darrera actualització: 22.03.2018 | 10:03