Dosrius redueix la xifra d’atur al municipi durant el 2018

Dijous, 10 de gener de 2019 a les 08:00

La llista de demandants d’ocupació s’ha reduït el darrer any en 14 persones; situant la taxa d’atur al 10,52%.

Dosrius va consolidar al llarg del 2018 la clara tendència a la baixa que ha registrat l’atur al municipi des de principis del 2015. El curs passat es va tancar amb una xifra d’atur del 10,52% (251 persones), prop de dos punts per sota del global de la comarca del Maresme (12,17%) i una dada sensiblement inferior a la registrada el mes de desembre del 2017, quan la xifra s’elevava fins a les 265 persones.

Així, entre els mesos de gener i desembre del 2018, l’atur a Dosrius ha experimentat una disminució interanual del -5,28%; erigint-se com un dels municipis de tot el Maresme amb un descens interanual de l’atur més destacat. Aquestes xifres s’han extret de l’anàlisi de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, que recull el comportament de l’atur mensual.

Aquestes dades, a més, se sumen als resultats positius aconseguits en el conjunt de la comarca, que apunten una reducció del 6,75% en l’atur interanual. Així, a finals del mes de desembre hi havia 25.262 maresmencs i maresmenques cercant feina, 1.828 menys que a finals de 2017.

Ampli catàleg de serveis i eines formatives per a les persones en recerca activa de feina

Les xifres assolides consoliden l’aposta feta per l’equip de govern al llarg dels darrers anys en matèria d’acompanyament i assessorament a les persones en situació d’atur durant el procés de cerca de feina.

En aquest sentit, entre el catàleg de recursos que el consistori posa a disposició hi ha el projecte Quatre Ribes, que facilita el contacte entre empreses del territori i persones desocupades, un servei que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i dels municipis signants del conveni Riera d’Argentona (Cabrera de Mar, Òrrius i Argentona).

Així mateix, el 2018, amb l’objectiu de promocionar l’economia local, establir nous canals de comunicació directes amb les empreses i incidir en la dinamització i consolidació de noves activitats industrials, comercials i de serveis al poble, emprenedors i empreses també han pogut fer ús del nou servei gratuït d’assessorament i orientació impulsat per la Regidoria de Promoció Econòmica.

Darrera actualització: 10.01.2019 | 08:39