Dosrius engega una campanya de prevenció davant possibles situacions de maltractament a gent gran durant el confinament. Et sumes al bon tracte?

Diumenge, 17 de maig de 2020 a les 00:00

El Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament, conjuntament amb el Consell Comarcal del Maresme, posa en marxa una acció comunicativa per evitar conductes inadequades vers les persones grans durant aquests moments d'excepcionalitat. El telèfon de l'equip de serveis socials municipal és el 937 91 80 14 Ext. 4.

Amb l'objectiu d'evitar situacions de risc de qualsevol tipus que puguin perjudicar el benestar i la salut de les persones grans durant el període de confinament per la Covid-19, l'Ajuntament de Dosrius inicia una campanya informativa de prevenció dirigida als veïns i veïnes perquè puguin posar en coneixement del consistori possibles conductes inadequades. Tal com ja es va realitzar recentment amb la campanya de protecció i promoció del benestar d'infants i adolescents durant el confinament, des del Departament de Serveis Socials es continua reforçant l'atenció vers els col·lectius més vulnerables.

Un cop detectada la situació de risc, des del Departament de Serveis Socials es podran contemplar línies d'intervenció per vetllar pel benestar d'aquestes persones. Si sou coneixedors d'algun cas, podeu trucar al telèfon de l'equip de serveis socials municipal: 937 91 80 14 Ext. 4.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), un 6% de la gent gran es troba en una situació de risc de maltractament en l’àmbit domèstic, i aquest pot ser físic, psicològic o emocional, sexual, econòmic, per negligència, abandó o vulneració dels drets. Una part dels maltractaments es fonamenten en estereotips vinculats a l’edat que donen pas a prejudicis de tota mena. I els prejudicis poden donar pas a desigualtats, discriminacions i, finalment, maltractaments si no hi posem atenció, entre tots i totes, i els contrarestem.

L'Ajuntament de Dosrius recorda que el maltractament a les persones grans és una de les formes de violència més invisible, i aquest es produeix en l’espai personal i íntim de la persona, fet que en dificulta la detecció i posterior denúncia. Per això, el patiment de les persones grans mereix tota la nostra atenció per reduir i aturar aquestes situacions.

 

Darrera actualització: 19.05.2020 | 16:12