Continua la campanya de l’Ajuntament per donar a conèixer entre la població el nou model de recollida de residus

Dijous, 8 de febrer de 2018 a les 00:00

El consistori realitza a diari visites informatives als habitatges de Dosrius per presentar el nou model i ha habilitat una carpa informativa fixa davant l’Ajuntament fins al proper 16 de febrer.

El nou sistema de recollida de residus als nuclis de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far està cada cop més a prop de la seva entrada en funcionament. I l’Ajuntament segueix treballant de forma intensa en la difusió i explicació del nou model a la ciutadania. Si a mitjans i a finals del passat mes de gener, es van celebrar diferents xerrades informatives amb veïns i veïnes, entitats, grans productors i centres educatius, ara, durant el mes de febrer, el projecte encara una nova fase.

Des del passat 29 de gener i fins al proper 10 de febrer l’Ajuntament realitza visites informatives diàries a tots els domicilis de Dosrius amb l’objectiu de traslladar de primera mà als veïns i veïnes el nou model de recollida de residus. En cada visita, a més, es fa entrega d’un cubell per a la recollida de la resta orgànica (als habitatges amb jardí se’ls lliura un paquet de 10 bosses per a les restes de jardí).

Judith Coll, primera tinent d’alcalde, explica que “el nostre objectiu és dotar el conjunt de la ciutadania de tota aquella informació imprescindible sobre el nou sistema de recollida de residus abans de l’inici del servei i al llarg dels primers mesos de funcionament”. En aquest sentit, Coll avança que per aconseguir arribar a tots els agents implicats “hem apostat per múltiples plataformes i canals com ara la creació del web específic www.dosriusresidus.cat, l’habilitació d’un espai fix d’informació davant l’Ajuntament, trobades informatives amb la població, visites informatives als habitatges, o una amplia campanya a les xarxes socials”.

Entrada en funcionament del nou sistema de recollida de residus porta a porta

Dilluns 19 de febrer entrarà en funcionament el nou servei de recollida de residus porta a porta al nucli de Dosrius. La recollida selectiva porta a porta (PAP) consisteix en deixar els residus –prèviament separats a casa- davant de la porta de casa, en els dies i hores determinats per a cada tipus de fracció, per tal que siguin recollits pel servei municipal de recollida. Tota la informació, el calendari i les restes que corresponen a cada fracció (orgànica, paper i cartró, envasos, vidre, resta, bolquers, restes de jardí i mobles voluminosos) es poden consultar a través del web www.dosriusresidus.cat.

Retirada progressiva dels contenidors de la via pública del nucli de Dosrius

En paral·lel a l’entrada en funcionament del nou servei de recollida de residus porta a porta, l’Ajuntament procedirà diumenge 18 de febrer a la retirada de tots els contenidors de fracció orgànica, rebuig i poda ubicats al nucli de Dosrius. I posteriorment també es retiraran de la via pública tos els contenidors de poda. Finalment, i durant els dies posteriors, s’aniran retirant els contenidors de recollida selectiva que ara hi ha al nucli de Dosrius.

L’Ajuntament posa a disposició bosses per a la recollida de la fracció de poda

Fins al divendres 16 de febrer, tots aquells veïns i veïnes que ho requereixin poden obtenir bosses per a la recollida de la fracció de poda a la parada informativa fixa ubicada davant de l’Ajuntament de Dosrius, on també s’ofereix informació al voltant del nou servei de recollida de residus. A partir d’aquella data, les bosses es podran recollir temporalment al consistori i, posteriorment, als comerços del municipi. Mentrestant, a partir del 19 de febrer i fins a finals d’aquest mes, la parada informativa es traslladarà a l’interior de l’Ajuntament; i diumenge 18 de febrer, s’instal·larà de forma temporal al mercat municipal (glorieta Espanya).

Darrera actualització: 08.02.2018 | 12:04